‘Het ziet er goed voor ons uit’

27 juli 2011 om 00:00 Nieuws

,,Wij blijven in Vathorst. Het ziet er goed voor ons uit’’, zegt voorzitter Marcel Faas. ,,Het ledental ligt zo rond de 400. Wij krijgen er twee velden bij een nieuwe kantine.’’ De voetbalvereniging werd opgericht op 1 mei 1970 en vierde vorig jaar het veertigjarig bestaan. Voordat de club naar Vathorst ging, leed VOP een noodlijdend bestaan en speelde het zijn wedstrijden bij honkbalvereniging Quick. In 2007 kreeg de club een tijdelijke accommodatie met parkeerterrein en speelvelden in Vathorst. Die accommodatie kreeg de naam Sportpark Olympus en werd in september 2007 in gebruik genomen. Destijds hield de gemeente er nog rekening mee dat er op termijn een andere plek voor VOP in Vathorst zou moeten worden gezocht. Dat hing toen samen met de komst van een zwembad/ijsbaan en eventueel andere voorzieningen, zoals een sporthal, in de ‘oksel’ van de A1. Inmiddels is de komst van een ijsbaan in Vathorst van de baan en zijn de plannen voor een zwembad volgens een gemeentewoordvoerder pas na 2016 weer aan de orde.

Nieuw clubhuis voetbalvereniging VOP uit Vathorst VATHORST - De toekomst lacht voetbalvereniging VOP tegemoet. De voetbalvereniging in Vathorst heeft grootse plannen. Vanaf het nieuwe seizoen 2011/2012 krijgt VOP vier voetbalvelden, waarvan één kunstgrasveld. Ook wil de voetbalclub een nieuw clubhuis bouwen. VOP verwacht dat dit nieuwe clubhuis in het tweede kwartaal van 2012 in gebruik kan worden genomen.

door John Spijkerman

In januari 2011 nam het college van b en w het besluit dat VOP er twee velden bij krijgt. Volgens de gemeente had VOP te maken met een veldentekort. ,,Uitbreiding van de plannen heeft altijd deel uitgemaakt van de plannen en dus is er ruimte en geld voor beschikbaar’’, stelde gemeentewoordvoerder Stuve nog in april van dit jaar. Afgelopen maart werden er twee voetbalvelden ingezaaid. Daarmee krijgt VOP vier velden, waarvan 1 kunstgrasveld.

Nu duidelijk is dat VOP kan blijven zitten op de huidige plek en extra velden krijgt, heeft de NV SRO voor VOP een aanvraag ingediend voor een clubhuis aan De Olympus 20. Het clubhuis wordt 8,6 meter hoog. Dat is 2,6 meter hoger dan het geldende bestemmingsplan toestaat. Het college van b en w staat achter de plannen en vraagt de gemeenteraad om akkoord te gaan met ‘een verklaring van geen bedenkingen’. Voorzitter Faas ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Hij benadrukt dat nieuwe leden welkom zijn bij de vereniging. VOP heeft geen wachtlijst.

Met de twee extra velden is er voor VOP een oplossing gevonden. Een andere sportvereniging in Vathorst die met ruimtegebrek kampt, is de Hockeyclub Eemvallei. De gemeente zegt samen met de hockeyclub opties te onderzoeken voor tijdelijke velden en een eventuele lange termijnoplossing in Vathorst Noord.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie