APWC maakt doorstart

13 juli 2011 om 00:00 Nieuws

De 42 jarige Marco de Gans, telg uit een ras APWC-nest, is duidelijk in zijn bewoordingen wat betreft het verleden:” Wat er in het verleden goed en fout is gegaan is nu niet meer van belang. Zoals ook andere verenigingen kende ook APWC haar problemen de afgelopen jaren en maanden, wat een deel van het huidige bestuur deed besluiten uit hun functie(s) terug te treden. Desalniettemin was er voldoende perspectief voor de zittende bestuursleden om wel door te gaan. En dat is wat nu telt!”

Paars - Witten strijdvaardig en vastbesloten AMERSFOORT - Waar dinsdag 28 juni jongstleden zich nog donkere wolken samenpakten boven de Amersfoortse voetbalvereniging APWC., schijnt momenteel de zon weer aan de Keerkring. Na een spoedoverleg op zaterdag 2 juli lijken de Paars - Witten te zijn gered van de ondergang. Alhoewel in afgeslankte vorm (geen eerste en tweede seniorenteam) blijft APWC ook komend jaar deel uit maken van de Amersfoortse voetbalwereld en zal alles in het werk stellen om in het seizoen 2012-2013 weer met een vlaggenschip aanwezig te zijn.

door Huub van Aerssen

In het spoedoverleg, dat naar aanleiding van de Algemene Ledenvergadering d.d. 28 juni, op 2 juli jongstleden plaatsvond werd met een dertigtal vrijwilligers gesproken over de toekomst en het voortbestaan van APWC. Na een eenduidig en verhelderend overleg werden er, ter ondersteuning van het huidige zittende bestuur, een aantal commissies samengesteld uit de aanwezige strijdbare leden en vrijwilligers. Met name voor het zittende bestuur (ad interim) was dit een belangrijk vereiste. Woordvoerder en beoogd voorzitter de Gans:” Unaniem werd besloten om de club van de ondergang te redden en nieuw, gezond leven in te blazen. De financiële situatie laat dat toe en ook overige randvoorwaarden aanschouwden het daglicht.

Op dit moment zijn de navolgende commissies actief: Commissie financiën, Communicatiecommissie, PR commissie, Onderhoudscommissie, Jeugdcommissie, Kantinecommissie, Toernooicommissie en de Commissie senioren zaken. Daarnaast is er een adviesgroep die gevraagd en ongevraagd de vereniging met raad en daad terzijde staat. Een voor ons solide basis om het voortbestaan van A.P.W.C. te garanderen en een doorstart mogelijk te maken.”

Seizoen 2011-2012

Zoals al eerder gememoreerd, kan de Amersfoortse Paars - Wit Combinatie het komende seizoen niet beschikken over een eerste en tweede team. Daarentegen zal in competitieverband worden uitgekomen met een 3e en 4e seniorenteam en zal mogelijk wisselend met een van de teams op de zondag worden gevoetbald. De jeugd gaat op de zaterdag van start met 2x D jeugd, 2x E jeugd en 2x F jeugd. Daarnaast zijn er een vijftiental kabouters actief. Een rustige en beheerste aanloop naar het seizoen 2012-2013, waarin alles in het werk gesteld zal worden om weer met een 1e en 2e team op de voetbalmat te verschijnen.

Marco de Gans en met hem velen zien de toekomst van hun club APWC met vertrouwen tegemoet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie