Joey Naus 1-0

8 juni 2011 om 00:00 Voetbal

VVZA opende de tweekamp tegen Concordia vorige week donderdag op eigen veld met een bescheiden overwinning. De eerste wedstrijd in de tweede ronde van de nacompetitie leverde de Amersfoorters een 1-0 zege op, dankzij een late treffer van Joey Naus.

In de 85e minuut toen de stand nog steeds 0-0 was, besloot de verdediger voor het doel van de tegenpartij te gaan staan. Dat was geen slechte zet want uit de door Michael Ouwerkerk genomen hoekschop zag Naus kans het winnende doelpunt te produceren: 1-0.

Daarmee werd de formatie van trainer Piet Rigter beloond voor het betere spel wat zij op de grasmat legden. De bezoekers die alleen met lange ballen tot succes probeerden te komen, mochten met die ene tegentreffer niet ontevreden zijn. Twee keer voorkwam het houtwerk een doelpunt voor VVZA, in de 25e en 60e minuut. Beide keren was Freek Rubrech de pechvogel. De weer fitte middenvelder zag een schot en een kopbal op de lat belanden. Ouwerkerk had ook geen geluk met de afwerking want hij zag zijn inzet door de Concordia doelman van de doellijn gehaald worden.