Bobby Flohr 0-1, Wessel Schmidt 0-2

8 juni 2011 om 00:00 Voetbal

Cobu Boys liet vorige week donderdag een mooie kans liggen om een belangrijke stap te zetten richting promotie naar de derde klasse. De Amersfoorters gaven tegen Hertha een 2-0 voorsprong uit handen en verspeelden door een gelijkspel (2-2) twee kostbare punten.

In Vinkeveen was Cobu Boys in de eerste helft de bovenliggende partij. Na rust waren de rollen omgedraaid en kwamen de bezoekers niet meer onder de druk van de thuisclub vandaan.

In de 20e minuut opende Cobu Boys de score. Bobby Flohr zag tot zijn eigen verbazing een scherpe voorzet achter de doelman van Hertha belanden: 0-1. Daarna waren de gasten dicht bij een tweede treffer. Een kopbal van Elwin de Vries kwam via een hand van de Vinkeveense sluitpost op de lat terecht.

Het tweede doelpunt viel later toch maar niet voor rust. Halverwege de tweede helft mocht Wessel Schmidt een vrije trap nemen. Ook dit keer kon de specialist zijn team laten juichen: 0-2. Die mooie voorsprong wist Cobu Boys niet over de streep te trekken. Twee keer moest doelman Sander van Andel, de vervanger van de geblesseerde Sina Baghbani, de bal nog uit het net halen: 2-2.