MIA promoveert naar tweede klasse

8 juni 2011 om 00:00 Sport

Tegen hekkensluiter KCD had de formatie onder leiding van trainer/coach Ruud Schreuder aan een gelijkspel al voldoende gehad om kampioenschap en promotie veilig te stellen. Maar in de verzengende hitte startte de thuisploeg voortvarend en had MIA enkele minuten langer nodig. Met scores van Frank van der Wiel, Sebastiaan Bannink, Remco van Woudenberg en opnieuw van der Wiel, pakte MIA al vroeg in de wedstrijd een comfortabele 1-4 voorsprong. Na een half uur was het al 2-8 en met een ruststand van 3-10 zochten beide ploegen de kleedkamer op. Na rust kwam KCD wederom sterk uit de startblokken met een prima schot (4-10). De ploeg liet zien dat zij het teleurstellende seizoen toch waardig wilde afsluiten. Eventjes kwamen de ploegen om en om tot scoren, maar het veldoverwicht van MIA was simpelweg te groot. De vroeg ingebrachte Klaas Jan Groeneveld bracht de Amersfoorters nieuwe energie en bekroonde dit met twee prachtig uitgespeelde scores. Ook de talentvolle Marleen Ruitenbeek leverde in haar laatste wedstrijd voor MIA twee puike scores af. In de slotfase bracht MIA haar gehele reservebank op het veld om ook het kampioenschap mee te kunnen maken. Invalster Lisanne Theeuwkens schoot uiteindelijk het laatste doelpunt binnen. Hierna vond de prima leidende arbiter het welletjes en floot af bij een 8-18 eindstand. Doelpunten MIA: Frank van der Wiel 4, Sebastiaan Bannink 4, Remco van Woudenberg 2, Eline van Ballegoijen 2, Klaas Jen Groeneveld 2, Marleen Ruitenbeek 2, Hein Polinder 1, Lisanne Theeuwkens 1.

AMERSFOORT - Met een 8-18 overwinning op KCD, afgelopen zaterdag in Doorn, stelde korfbalvereniging MIA haar kampioenschap en promotie naar de de 2e klasse veilig. Omdat ook MIA 3 kampioen werd, spelen komend seizoen maar liefst drie MIA teams in de 2e klasse. Een voor MIA bijzondere historische gebeurtenis.