Koen Freriks 0-1, Elwin de Vries 1-0, Wessel Schmidt 2-1

1 juni 2011 om 00:00 Sport

Cobu Boys heeft zaterdag de eerste stap gezet op weg naar de derde klasse. De Amersfoorters bleven in hun tweede nacompetitiewedstrijd UNO met 2-1 de baas. De winst van de Amersfoorters was hard nodig na de nederlaag in het eerste duel van het competitietoetje tegen SVM. Na twee wedstrijden voert de ploeg uit Maartensdijk het klassement aan. Cobu Boys staat vierde met drie punten uit twee duels.

Opvallend weinig mensen, amper 50, waren zaterdag op sportpark Zielhorst getuige van het eerste nacompetitieoptreden van de formatie van trainer Imam Evre voor eigen publiek. De oefenmeester kon met bijna een complete selectie aan de belangrijke ontmoeting beginnen. Alleen op Seth van Leersum kon Evre geen beroep doen. De speler van Cobu Boys kampt met een liesblessure.

Cobu Boys kwam matig uit de startblokken. De eerste kans was nog wel voor de thuisclub. In de tweede minuut kreeg Bobby Flohr de bal niet goed op z'n voeten waardoor de openingstreffer uitbleef.

Zeven minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Koen Freriks mocht vanaf een meter of twintig ongehinderd aanleggen. Cobu Boys doelman Sina Baghbani bleef het antwoord schuldig: 0-1.

De openingstreffer maakte Cobu Boys niet zenuwachtig. De ploeg verscheen steeds meer voor het doel van Johan Geel. Met succes, want in de twintigste minuut rondde Elwin de Vries een fraaie aanval prima af: 1-1. Na de gelijkmaker had Cobu Boys geen geluk in de afwerking. Fraaie doelpogingen van Damion Dekkers, Wessel Schmidt en De Vries hadden een beter lot verdiend.

Vlak voor rust ontsnapte de thuisclub opnieuw aan een achterstand toen Milton Cooman uit een vrije trap de bal op de paal schoot en dezelfde speler amper drie minuten later voor open doel faalde.

In de tweede helft kon de wedstrijd lange tijd alle kanten op, totdat Schmidt de kans kreeg op een doelpunt. In de 75e minuut mocht de specialist een vrije trap nemen. De middenvelder maakte van doelman Geel een figurant: 2-1.

Nog geen twee minuten later verzuimde Dekkers het duel definitief in het voordeel van Cobu Boys te beslissen. De spits verscheen alleen voor Geel maar hij zag geen kans de sluitpost te passeren. Meer dan een hoekschop leverde de doelpoging van Dekkers niet op. Daardoor bleef het duel tot het einde spannend.