Moeizame winst Untouchables

1 juni 2011 om 00:00 Sport

Na het smadelijke verlies van twee weken terug tegen de Arnhem Falcons, waren de Amersfoort Untouchables ditmaal gebrand op een overwinning om aan te tonen dat er maar een ploeg in aanmerking komt voor de titel in de tackle 2e divisie. Bij aanvang van de wedstrijd op een winderig veld in Rotterdam was duidelijk merkbaar dat het forse verlies tegen de Falcons nog niet helemaal verwerkt was. Het ontbrak het team van coach Weaver vooral aan de nodige concentratie en men leek zenuwachtig voor weer een verliespartij. Rotterdam daarentegen toonde veel ontzag voor de status die de Amersfoortse ploeg inmiddels heeft afgedwongen. Ze leken niet echt van plan om het de Untouchables moeilijk te gaan maken. De Keistedelingen domineerden vooral in de defensie, maar konden weinig imponeren in de eerste twee kwarten van de wedstrijd. Hoogtepunten waren een interceptie van linebacker Steve Bunk en een score van quarterback Darryl Williams aan het einde van het tweede kwart. Die score werd ingeleid na een aantal sterke runs van zowel Lewis Weathers als Vincent van Beek. Dat betekende een ruststand van 0-7 in het voordeel van de Amersfoort Untouchables.

Teamdiscipline kan een stuk beter AMERSFOORT - Het American Football Team Amersfoort Untouchables won afgelopen zondag weliswaar met 0-20 van de Rotterdam Trojans, maar deed dat uiterst moeizaam. Coach Richard Weaver: ,,We speelden absoluut niet op ons eigen niveau en zullen vooral moeten gaan werken aan de teamdiscipline. Er valt nog veel werk te doen willen we dit jaar onze titel prolongeren.”

door Huub van Aerssen

Veel inzet in laatste twee kwarten

Tijdens de pauze sprak Amersfoort coach Weaver enerzijds bekritiserende en anderzijds motiverende woorden richting zijn team. Wilde Amersfoort niet tegen nog een verliespartij aanlopen, dan moest het niveau en het speeltempo behoorlijk omhoog om het de Trojans nog lastiger te maken. En dat gebeurde dan ook aan het begin van de tweede helft. De wedstrijd ontvlamde en beide teams gingen vol voor de winst. Toch was het de defensie van de Untouchables die met veel machtsvertoon de aanvalspogingen van de Rotterdam Trojans in de kiem smoorden. Het duurde tot het eind van het derde kwart voordat er een wijziging in de stand kwam. Nadat runningback Vincent van Beek in kansrijke scoringspositie de bal verloor, nam de Rotterdamse aanval het spel over. Maar tijdige herovering van de bal aan Amersfoortse zijde resulteerde in een prachtige touchdown van runningback Lewis Weathers. De conversie van kicker Jaap Elekan, net terug van zijn college periode in de USA, was goed met als resultaat een 0-14 voorsprong. Die score kwam als een mokerslag aan bij de Rotterdammers die het geloof in eigen kunnen langzaam begonnen te verliezen. Het was uiteindelijk Vincent van Beek die prachtig wist te scoren, waarbij de tweepunten conversie helaas werd gemist. Amersfoort nam in de slotfase van de wedstrijd vervolgens wat gas terug en won weliswaar overtuigend, maar zeer moeizaam met 0-20 van de Rotterdam Trojans.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie