MIA wint dankzij sterke wissels

1 juni 2011 om 00:00 Sport

Vlak voor het beginsignaal werden de jonge talenten van de F3 gehuldigd. Zij werden, net als onder andere de F1, C2 en B1 kampioen. Samen met het Provinciaalse Schoolkorfbaltoernooi dat afgelopen weekend op de velden van MIA werd gespeeld, was dit een mooie opmaat voor het hoofdgerecht van de dag: MIA - Kesteren. De thuisploeg startte voortvarend en stond binnen drie minuten met 2-0 voor: Marleen Ruitenbeek nam het 200e doelpunt van dit seizoen voor haar rekening. Het tweede aanvalsvak had het duidelijk lastiger en scoorde pas na een kwartier via twee strafworpen de 4-0. Pas enkele minuten later openden de gasten de score, maar MIA bracht de score al snel weer naar een comfortabele 6-2. Vlak voor rust zette Kesteren even aan en dat bracht de ruststand op 6-4. De tweede helft begon MIA ronduit slecht en kwam Kesteren vakkundig langszij. Bij 9-9 was het voor het slap ogende MIA hoog tijd om verse krachten aan te brengen. Met Harmen van Schaik en Klaas-Jan Groeneveld in de aanval kregen de toeschouwers toch nog wat moois voorgeschoteld. Groeneveld zorgde voor de 10-9 en Eline van Ballegoijen en Gerdien Blok, stelden de 12-9 overwinning veilig. Komend weekend speelt MIA de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Doorn. Voor het kampioenschap en promotie naar de 2e klasse heeft MIA aan een gelijkspel voldoende. Doelpunten MIA: Marleen Ruitenbeek 3, Sebastiaan Bannink 3, Eline van Ballegoijen 2, Frank van der Wiel 1, Remco van Woudenberg 1, Klaas-Jan Groeneveld 1 en Gerdien Blok 1.

AMERSFOORT - In de voorlaatste wedstrijd van de veldcompetitie maakte het eerste korfbalteam van MIA het zich onnodig moeilijk. In een matige wedstrijd en dankzij enkele sterke wissels, wonnen de Amersfoorters met 12-9 van het bezoekende Kesteren. Wat op papier voor MIA een gemakkelijke wedstrijd was, werd in de praktijk dus toch een lastige klus.