Blinde Ed uit X Factor

25 mei 2011 om 00:00 Nieuws

HOOGLANDERVEEN - De Amersfoortse artiest Ed Ruyer (42), beter bekend als Blinde Ed, is vrijdag in de zevende liveshow van het televisieprogramma X Factor weggestemd. Meidengroep Sim ‘Ran en zanger Ed kregen de minste stemmen van het publiek. Na de herkansing in de Resultshow werd Blinde Ed weggestemd door de jury.

Ed vindt het jammer dat hij uit de wedstrijd ligt. ,,Het zat er wel een beetje aan te komen. Rock muziek wordt in Nederland en vooral in X Factor niet snel gemaakt. Dus ik vind dat ik nog ver ben gekomen. De optredens gingen goed, dus ik ben eruit gegaan met een opgeheven hoofd.”

Jurylid Angela Groothuizen koos vanzelfsprekend voor haar eigen meidengroep Sim ‘Ran. Ook Stacey Rookhuizen koos voor haar eigen kandidaat Ed. Gordon en Eric van Tijn kozen uiteindelijk voor Sim ‘Ran.

Ed Ruyer vertelt dat zijn doel is bereikt. ,,Ik wilde bekender worden en dat mensen weten wie Blinde Ed is. Dat is gelukt. Ik heb ook een kop die mensen niet snel vergeten.”

Volgens Ed gaat Nederland nog zeker wat van hem horen. ,,Dit is niet het einde, maar juist een nieuw begin. Het aantal optredens was wat minder door X Factor. Nu gaan we weer hard aan het werk. In juli komt mijn eerste single uit. Het is nu een kwestie van doorpakken en doorbouwen aan mijn carrière. Mijn deelname heeft een positief effect gehad.”

Er zijn nog vijf kandidaten in de race voor om X Factor 2011 te winnen. De finale is op vrijdagavond 10 juni te zien op RTL 4 vanaf 20.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie