Henk Baum 0-2, Abel Mahora Hagos 1-3, Herman Struijk 1-4

18 mei 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Dankzij een knappe overwinning (1-4) zondag in de uitwedstrijd tegen ‘t Goy kan KVVA degradatie nog voorkomen. De Amersfoorters verlieten door de driepunter de laatste plaats in de vierde klasse F. Komende zondag wordt duidelijk wie volgende seizoen een klasse lager moet acteren, KVVA of de huidige hekkensluiter Achterveld.

Binnen een week moest KVVA weer naar ‘t Goy afreizen, nadat de 22 spelers anderhalve week geleden al na een half uur de kleedkamers konden opzoeken. De scheidsrechter had toen geen zin meer om door te gaan na herhaaldelijk commentaar van spelers en begeleiders van ‘t Goy op zijn leiding.

Het restant werd zondag bij een 0-1 stand in het voordeel van KVVA voortgezet. Na zeven minuten vond Henk Baum al het eerste gaatje in de defensie van de thuisclub: 0-2. In de resterende minuten van de eerste helft verzuimden de gasten de score op te voeren.

In de eerste twintig minuten van de tweede helft had KVVA het moeilijk. Het houtwerk voorkwam twee keer een doelpunt voor ‘t Goy maar de derde doelpoging was wel raak: 1-2. Daarna besliste KVVA het duel binnen vijf minuten. Abel Mahora Hagos en Herman Struijk bepaalden de eindstand op 1-4.