MIA deklasseert Devinco

25 mei 2011 om 00:00 Sport

In een licht gewijzigde samenstelling, Evelien van Dijk voor de geblesseerde Karin Swart, ging MIA op eigen terrein voortvarend van start. De Keistedelingen lieten er geen twijfel over bestaan dat de wedstrijdpunten in Amersfoort zouden blijven. De MIAnezen wonnen veel duels in de rebound en bouwden daardoor snel aan een comfortabele voorsprong. De gasten lieten de thuisploeg het spel maken en probeerden zelf de schade enigszins beperkt te houden. Niet zozeer door de scherpte in de afronding, maar simpelweg door het grote aantal doelpogingen bracht de ruststand op een ruime 7-2 voorsprong voor MIA.

Korfballers verstevigen de koppositie AMERSFOORT - Met een ruime 19-6 overwinning op Devinco, door onder meer vijf scores van topschutter Maurice van Rossum én een uitstekende debuterende Evelien van Dijk, zetten de korfballers van MIA afgelopen zaterdag een ferme stap richting kampioenschap. Met nog twee wedstrijden te spelen staat de Amersfoortse formatie twee punten los van naaste concurrent NOVA.

door Huub van Aerssen

Sportief

In de tweede helft van dit korfbalduel kwam Devinco beter uit de startblokken en pakte op die manier enkele doelpuntjes mee. Maar van een overwinningsdrang was absoluut geen sprake. Hierdoor bleef het in deze zomerse middagzon wederom bij een sportief treffen met kansen over en weer zonder al te veel wedstrijdspanning. MIA kon wat gas terugnemen en iets meer creativiteit in het spel toelaten. In de slotfase van de wedstrijd leverde dat alsnog een aantal verrassende situaties op in de korfzone. Eigenlijk had MIA daar nog wat meer van moeten profiteren, maar eindigde desalniettemin de wedstrijd met een afgetekende en dik verdiende 19-6 winst.

Schoolkorfbal kampioenschap

Komende zaterdag speelt MIA opnieuw op het eigen veld aan de Schothorsterlaan, nu tegen het als vijfde geklasseerde Kesteren. Op diezelfde dag is MIA overigens gastheer van het provinciale schoolkorfbal kampioenschap. Op de velden van MIA wordt dan beslist welke winnaars er doorgaan naar het landelijke toernooi. De 28e mei belooft dus voor de Amersfoortse korfbalvereniging en vele andere, vooral jonge korfballiefhebbers uit de regio, een mooie sportdag te worden. Als afsluiter wordt die dag weer de onovertroffen MIA-schotel geserveerd.

Extra trainer/coach voor MIA A1

De technische commissie van MIA is trots dat naast de huidige trainer/coach Menno Veenstra, eerste teamspeler Hein Polinder komend seizoen trainer/coach van MIA A1 zal zijn. Polinder heeft ruime ervaring met het trainen en coachen van jeugdploegen onder meer met ASVD B1 en A1. Hij is een bevlogen trainer, iemand die spelers beter maakt, sociaal vaardig en met veel korfbalkennis. Met het duo Veenstra/Polinder wil MIA met de A1 de stap gaan zetten naar de overgangsklasse. De huidige lichting junioren is een talentvolle lichting, die in het verleden op verschillende NK’s jeugd actief was. Met de gedrevenheid en de kunde van het huidige trainersduo zal MIA A1 een mooi en hopelijk zeer succesvol seizoen tegemoet gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie