Nieuwe voorzitter BSC Quick

25 mei 2011 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - BSC Quick heeft een nieuwe voorzitter. Tijdens de algemene ledenvergadering werd met unanieme stemmen Robert Hattink als nieuwe voorzitter van Honk- en Softbal Club Quick gekozen. Hattink (1966) neemt de voorzittershamer over van Henk Overeem die deze taak de afgelopen vier jaar op ad interim basis heeft vervuld. Robert Hattink, als honkballer bij de pupillen van Quick begonnen, is op latere leeftijd gaan softballen maar kan vanwege een hardnekkige blessure beide sporten niet meer beoefenen. Hij gaat de uitdaging aan om BSC Quick door de komende lastige jaren heen te loodsen en wordt binnen het dagelijks bestuur ondersteund door secretaris Alex Stolwijk, die deze taak overneemt van Linda van Driel. Penningmeester Michael Drost heeft ook aangegeven te stoppen en draagt zijn taak over op ad interim basis aan Hans Bakker, de huidige penningmeester van de Stichting Quick Paviljoen.

BSC Quick bevindt zich in een van de meest turbulente perioden van haar 50-jarig bestaan. Het honkbal is plotseling weer populair geworden onder de Amersfoortse jeugd en het aantal jeugdteams groeit als kool. Bovendien zorgt de nieuwe indeling van het Beekdal waarin sportpark Dorrestein, thuishaven van BSC Quick, zich bevindt voor heel wat zorgen aangezien de vereniging hierdoor een honkbalveld moet afstaan. Een op zijn minst uiterst merkwaardige beslissing gezien de onstuimige ledenaanwas van de laatste jaren.

Scheidend voorzitter Henk Overeem hierover: ,,Als Quick dan toch een veld moet afstaan kunnen we slechts overleven als we voldoende training -en wedstrijdcapaciteit behouden. Er zullen dus lichtinstallaties moeten worden aangelegd, anders voorzie ik grote problemen.” Genoeg werk dus aan de winkel voor de nieuwe BSC Quick voorzitter Robert Hattink.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie