Hockeydames tonen klasse

18 mei 2011 om 00:00 Sport

Dat de dames van AMHC slechts een bescheiden zesde plaats innemen op de ranglijst van de eerste klasse, was in dit treffen nauwelijks merkbaar. De ploeg onder leiding van scheidend coach Hien The speelde de sterren van de hemel en liet zien dat zij tot een veel hogere klassering in staat moeten worden geacht. Van meet af aan werd Ede onder druk gezet en stond eigenlijk de gehele wedstrijd met de rug tegen de muur. AMHC combineerde naar hartelust, speelde op tempo en sneed met prachtig vleugelspel door de verdediging van het arme Ede. Na een aantal aardige mogelijkheden was het in de vierde minuut raak en schoot Britt Dorrestein de 1-0 binnen na geharrewar in de verdediging van Ede. Niet alleen aanvallend toonde AMHC de nodige klasse, maar ook verdedigend stond de ploeg haar “mannetje” onder leiding van een goed spelende Claudia Veenendaal. Een incidentele tegenaanval van Ede werd dan ook in de kiem gesmoord en de weinige schoten op doel werden door Dior van Vlaanderen bekwaam gepareerd. Ondanks het goede aanvalsspel was zeker in de eerste helft de afwerking bij de Amersfoortse dames te gehaast en werden veel 100% kansen onbenut gelaten. Vanaf de 25e minuut in de eerste helft regende het strafcorners voor AMHC en was er een hoofdrol weggelegd voor de Edese doelvrouwe die als een rots in de branding stond. Een achtste strafcorner in de 32e minuut leverde eindelijk de tweede treffer op voor Amersfoort door een snoeihard schot van aanvoerder Lisanne Kok (2-0). Uit een volgende strafcorner op slag van rust was het weer de geweldig spelende Kok die haar ploeg naar een 3-0 ruststand schoot.

AMHC met grote cijfers langs Ede AMERSFOORT - Het eerste dameshockeyteam van AMHC toonde afgelopen zondag dat de ploeg over inhoud en veerkracht beschikt. Vol overgave en vechtlust werd opponent Ede op sportpark Birkhoven met 7-0 van de mat geveegd. AMHC coach Hien The: ,,Dit was voor mij de beste wedstrijd van het seizoen. De meiden toonden inzet en straalden vertrouwen uit. Een compliment aan mijn ploeg is zeker op zijn plaats.”

Wervelende tweede helft

Na rust bleef de jonge ploeg van coach The het goede spel continueren, maar moest in de eerste vijf minuten toelaten dat Ede een aantal strafcorners kreeg toegewezen die echter geen tegendoelpunt opleverden. Maar vervolgens zette AMHC het gas er weer vol op en maakte er een wervelende hockeyshow van. Aanval na aanval kreeg Ede te verduren, waarbij de ploeg bij tijd en wijle volkomen de weg kwijt was. Toch duurde het nog tot de 12e minuut voordat AMHC de score kon uitbreiden naar 4-0 na een prachtige actie van Kok die Anne-Marije Modijefsky in de gelegenheid stelde om hard binnen te schieten. Nog geen drie minuten later was het weer raak voor de thuisploeg, waarbij ditmaal Dorrestein een gekeerd schot van Veenendaal in het netje kon poneren (5-0). En de show ging door. Halverwege de tweede helft was het aanvoerder Kok die vanuit een strafcorner haar derde treffer binnenschoot na een prachtige combinatie met Veenendaal (6-0). Een tippin van Julie Corsmit betekende het zevende doelpunt voor AMHC dat daarmee de eindstand op 7-0 bracht. Chapeau voor een goed hockeyend AMHC!