MIA sterke kampioenskandidaat

18 mei 2011 om 00:00 Sport

De intenties van MIA in Bunnik waren duidelijk. De ploeg zette de tegenstander onder druk en zocht met een hoog baltempo naar kansen in de paalzone. Dit resulteerde in veel balbezit en mooi uitgespeelde aanvallen. Na een vlot eerste kwartier zakte MIA even terug in oude gewoontes. Te snel zochten de MIAnezen de afronding, ook al hadden zij de posities nog niet goed ingevuld. Midlandia kreeg in die fase kansen om zich in de wedstrijd te spelen, maar oogde onzeker in de afronding. Maurice van Rossum maakte na 20 minuten met twee mooie scores van afstand een einde aan de status quo. De Amersfoorters pakten de draad weer op en in de laatste vijf minuten voor rust liep de ploeg uit naar een comfortabele 1-10. In de tweede helft veranderde er lange tijd niets aan het spelbeeld. Midlandia bleef falen in de afronding en MIA ging door op de ingeslagen weg. De ploeg liep zelfs uit naar een 1-16 voorsprong. In het laatste kwartier van de wedstrijd mocht Midlandia de eer redden en de stand een draaglijker aanzicht geven. De scores vielen in deze fase om en om en na zeventig minuten was de eindstand 8-21. De enige smet op deze verder zorgeloze middag was de enkelblessure die Karin Swart opliep op het slechte Bunnikse grasveld. Voor MIA volgen nu twee thuiswedstrijden waarin het ook tegen geplaatste ploegen moet bevestigen dat allen zij recht heeft op de titel.

AMERSFOORT - Met een 8-21 winst op Midlandia, de nummer drie op de ranglijst, onderstreepte koploper MIA opnieuw haar titelaspiraties. Trainer/coach Ruud Schreuder had voor deze wedstrijd de vakken gewijzigd om, na de nederlaag van de week ervoor, de frisheid in het spel weer terug te brengen.

Scores MIA: Marleen Ruitenbeek, Maurice van Rossum, Sebastiaan Bannink, Remco van Woudenberg, Frank van der Wiel allen 3, Eline van Ballegoijen en Juliet Schoorlemmer 2, Karin Swart, Mariette Vergeer 1.