Aanleg golfbaan voorlopig geblokkeerd

18 mei 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Raad van State heeft vrijdag bij wijze van voorlopige voorziening het bestemmingsplan Golfbaan Hoogland West geschorst. De Stichting Behoud de Eemvallei en de Vogelwacht Utrecht, die de voorlopige voorziening hadden aangevraagd, zijn blij met de uitspraak. Maar niet alleen zij, ook de tegenpartij, golfbaanexploitant Schoenmaker, is er - om andere redenen - blij mee.

door André van der Velde

,,De aanleg van de golfbaan is geblokkeerd tot de zaak echt door de Raad van State in behandeling wordt genomen. We verwachten nu dat de bodemprocedure pas over een halfjaar begint”, zegt Koos Koolmees, secretaris van de Stichting Behoud de Eemvallei. Hij heeft volop vertrouwen dat ook die zaak goed afloopt. ,,Er had een Milieu Effect rapportage (MER) moeten zijn. Als straks blijkt dat daarmee inderdaad een fout is gemaakt, gaat het hele verhaal van die golfbaan niet door.”

Golfbaan-exploitant Schoenmaker is op zijn beurt door de uitspraak bevestigd in een goede afloop. ,,Deze uitspraak is best gunstig voor ons”, zegt mede-eigenaar Rina Schoenmaker. ,,De meeste bezwaren van de Stichting Behoud de Eemvallei zijn door de rechter van tafel geveegd.” Reden dat de Raad van State heeft besloten tot het voorlopig blokkeren van de aanleg van de golfbaan, is dat een inrichtingsplan voor het 7,1 hectare grote gebied ontbreekt.

,,Concreet betekent het dat we niet exact hebben aangegeven welke bomen en struiken we daar willen planten”, licht Schoemaker toe. ,,We zijn daarom maandag meteen begonnen met het maken van een uitgebreide tekening. Onze architect heeft deze inmiddels al naar de gemeente gestuurd.”

Dat de aanleg van de golfbaan voorlopig is geblokkeerd, noemt Schoenmaker wel een tegenvaller. ,,Het uitstel heeft voor ons financiële gevolgen en dat is natuurlijk niet zo prettig.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie