‘Hoor, proef en vooral beleef!’

11 mei 2011 om 00:00 Nieuws

Het Highlands Festival startte in 2009 als een muziekfestival met ‘een beetje’ erbij. Blues speelde de boventoon in de muziek, en werd ook nog ondersteund door theater en kleinere acts. Het was even wennen om het stadspark als festivalterrein te zien, maar toen het eenmaal losging, was het genieten geblazen! Niet alleen mensen uit de omgeving van Amersfoort bezochten het festival, ook bluesvrienden van heinde en ver kwamen een kijkje nemen en besloten het jaar erop weer te komen. De tweede editie, in 2010, was wederom een succes. De naam van het festival werd beetje bij beetje bevestigd en zette met artiesten van formaat weer een mooie dag neer.

Highlandsfestival: blues en rock in Park Schothorst HOOGLAND - Op 27 en 28 mei is het Stadspark Schothorst omgetoverd tot festivalterrein, want dan en daar vindt de derde editie van het Highlandsfestival plaats. Met maar liefst twee dagen van muziek en ondersteunend entertainment, doet het Highlandsfestival een belofte naar het steeds groter wordende publiek: kijk, hoor, proef en vooral: beleef!

In deze derde editie presenteert het Highlands Festival een behoorlijke variatie aan muziek. Vertegenwoordigers van ouderwetse blues, zoals Bernard Allison, maar ook de nieuwe generatie soul staat te popelen om op te treden.

Programma

Op vrijdag opent niemand minder dan Sonny Hunt & the dirty White Boys het festival. Hunt is bij het grote publiek wat minder bekend, maar is zeker meer dan de moeite waard om voor te komen. The Dirty White Boys zijn oerhollandse jongens met als veelbelovende talenten gitaristen Rory de Kievit en Leif de Leeuw. Een absolute trekker en feest voor het oog is ook Ian Siegal. Rauwe muziek, en voor de goede verstaander is hoorbaar dat Ian al een indrukwekkend leven achter de rug heeft. Hij trad ooit voor het eerst op toen hij nog een roadie van een bandje was, en staat nu op het podium alsof hij erop geboren is.

Zaterdag opent met een optreden van een bigband dichtbij huis: On The Move. Deze Hooglandse band speelt samen met Eef Albers en zangeres Julia Loko. Tussendoor zijn nog veel andere goede bands te beluisteren, maar de meesten zullen toch komen voor publiekslieveling Waylon.

Echt goed eten

Het Highlandsfestival is duidelijk meer dan een muziekfestival alleen. Wie van lekker eten houdt, is meer dan welkom. Toen het festival werd geboren, hadden de organisatoren iets voor ogen wat een toegevoegde waarde was op het bestaande aanbod. Want we kennen het allemaal dat je met je tentje op je rug en regenponcho in de druiligere regen staat te wachten op je favoriete bandje. We kennen het dat je na drie dagen helemaal stuk thuis komt en nog een halve week nodig hebt om bij te komen. Daarom, fatsoenlijke stoelen op het Highlands terrein, eten van stenen bordjes, en niet alleen maar snacken, maar echt goed eten, uit alle windstreken. Denk aan heerlijk panini’s uit Italië, of aan de Aziatische keuken van Mr.Long. Maar ook een goede keuze is een heerlijk en rijkelijk gevuld bord uit de keuken van de Portugees-Nederlandse alleskoker André Amaro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie