Finaleweken: VVA'71 ondanks verlies zeker van nacompetitie

7 mei 2011 om 00:00 Nieuws

ACHTERBERG - Het geluk was vandaag aan de zijde van VVA'71. Want ondanks dat het zelf bij het lager geklasseerde Eemdijk verloor met 2-1 is het ticket voor de nacompetitie toch veilig gesteld. De achtervolgers Ajax en Zuidvogels verspeelden punten en daardoor is VVA zeker van de vierde plaats en die geeft de Achterbergers recht op het spelen voor promotie.

,,Leuk allemaal maar je hebt toch een beetje een nare smaak aan de nederlaag van vandaag. Want het was niet goed. We waren 40 minuten oppermachtig. Hadden complete controle. Dan loop je net voor rust tegen de 1-1 aan en verlies je de wedstrijd nog'', baalt trainer Jan Fluit.

Want in de eerste helft was VVA'71 de betere en via Wim van Rhee kwam het dan ook verdient op voorsprong. De eerste grote kans voor Eemdijk zat echter ook gelijk. Net voor rust schoten de gastheren de 1-1 binnen. In de tweede helft kon VVA niet het dwingende spel brengen en via een counter liep het zelfs tegen de 2-1 aan. ,,Daarna hebben we alles gegeven en zijn we met vier spitsen gaan spelen, het mocht niet baten.'' En toch heeft VVA zicht op promotie in de nacompetitie. Volgende week mag het nog vertrouwen tanken tegen Veensche Boys