Florian Lammers 1-1

11 mei 2011 om 00:00 Voetbal

HOOGLAND - Hoogland was zondag tegen Abcoude niet in de vorm die de ploeg in veel voorgaande wedstrijden wel etaleerde. Abcoude profiteerde daarvan en versloeg de kampioen met 2-1.

De thuisclub was nog niet helemaal veilig en kon de punten dus goed gebruiken. Abcoude toonde meer bezieling. De ploeg kreeg wel met een ander middenveld te maken waarmee Hoogland in alle voorgaande duels speelde. Tijmen van Middelaar ontbrak in de basiself vanwege een blessure die de middenvelder afgelopen dinsdag in het verloren bekerduel tegen Young Boys had opgelopen. Hij heeft ingescheurde enkelbanden en is voorlopig uit de roulatie. Na een kwartier haakte ook Dave Dekker af. De middenvelder was onvoldoende fit om de 90 minuten vol te kunnen maken.

Hoogland zorgde nog wel voor het eerste wapenfeit. Florian Lammers knalde de bal op de lat. Vijf minuten voor rust opende Abcoude wel de score: 1-0.

In de tweede helft kwam Hoogland naast Abcoude. Kevin Heideveld belandde door toedoen van een verdediger op de grond waarna Lammers de toegekende strafschop benutte: 1-1. Na een drinkpauze was de concentratie in de Hooglandse gelederen weg en daarvan profiteerde Abcoude in de slotfase: 2-1.