Mo Ozturk 0-1, Tarik Bozdag 1-1 en 3-1, Richard Moore 2-1, Wesley van de Wijngaard 4-1

11 mei 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Amsvorde heeft zondag het lokale onderonsje met HVC in winst omgezet. Op Nimmerdor liet de thuisclub er geen gras over groeien: 4-1. In de 37e minuut opende HVC de score. Safa Agyazi passeerde drie verdedigers en bood daarna Mo Ozturk een mooie kans: 0-1. Twee minuten later volgde al het antwoord van Amsvorde. Tarik Bozdag passeerde doelman Dirk Struijk voor de eerste keer: 1-1. Weer twee minuten later mocht Richard Moore vanaf elf meter aanleggen, nadat hij door een HVC’er was gevloerd: 2-1. Meteen na de aftrap veroverde Amsvorde de bal en kon Bozdag met een kopbal zijn tweede doelpunt laten aantekenen: 3-1.

In de tweede helft was HVC niet in staat de achterstand weg te werken. De broers Wesley en Jeffrey van de Wijngaard zorgden gezamenlijk voor het vierde Amsvorde doelpunt. De schutter was eerstgenoemde: 4-1. Daarna kreeg Moore weer de kans om een strafschop te benutten. Dit keer schoot de spits de bal naast het doel van Struijk die met goede reddingen zijn ploeg een grotere afstraffing bespaarde. In de slotfase ging Jacky Baauw in de fout. Na een overtreding op Alex Smeenk moest de HVC’er met rood het veld verlaten.