Heren AMHC overtuigend

11 mei 2011 om 00:00 Sport

Dat het voor de Amersfoortse hockeyers geen eenvoudige wedstrijd zou gaan worden stond bij aanvang eigenlijk al vast. AMHC moest winnen om behoud in de overgangsklasse veilig te stellen, terwijl Hudito frank en vrij en zonder enige druk op de schouders kon spelen daar continuering in de op een na hoogste klasse al vast stond. De vele toeschouwers konden zich dus opmaken voor een zinderend hockeygevecht. En dat werd het ook!. De eerste aanvallende acties waren voor AMHC dat al in de 5e minuut een toegewezen strafcorner door Pieter Manden net naast het doel zag gaan. AMHC speelde op tempo, gedreven en met de wil om te winnen. Pas na een tiental minuten wisten de gasten uit Delft zich wat onder de druk van AMHC vandaan te worstelen en doemden wat vaker op rond de Amersfoortse cirkel. Maar een vol overtuiging spelende thuisploeg wist met die schaarse aanvallende acties van Delft goed om te gaan en schakelde vlot over van verdediging naar aanval. Met vaak briljante, flitsende en op tempo uitgevoerde aanvallende acties doorkliefden zij de verdediging van Hudito, die absoluut geen verweer hadden tegen het goed combinerende AMHC. Een geweldige actie over links ingezet leverde in de 27e minuut het eerste doelpunt op voor AMHC, waarbij de bal hoog in het dak van Hudito goalie Gomes verdween. Een op dat moment meer dan terechte 1-0 voorsprong voor de Amersfoorters.Tot aan het rustsignaal dicteerde AMHC de wedstrijd en kende in de eigen doelman Colin Lee een sluitpost van formaat. Terwijl de Delftse coach zijn spelers tijdens de rust onvoldoende inzet verweet en aanmaande tot meer power, liet AMHC coach Peter Jonker zijn spelers weten vooral de ingezette lijn door te zetten en waar mogelijk nog meer druk op te bouwen.

Klassebehoud voor hockeyers na overwinning AMERSFOORT - In de laatste wedstrijd van het seizoen 2010-2011 liet het eerste herenhockeyteam van AMHC zien dat het wel degelijk thuishoort in de overgangsklasse. In een wedstrijd vol passie en beleving won het Amersfoortse team van coach Peter Jonker verdiend met 2-0 van het als vijfde geplaatste Hudito uit Delft, waardoor het klassebehoud veilig stelde.

De ene aanval nog mooier dan de andere

Bij aanvang van de tweede helft een agressiever spelend Hudito, dat aanvallend echter goed werd gepareerd door een stabiele Amersfoortse verdediging o.l.v. Pieter Manden. AMHC bleef koel en berekend spelen en steeg bij vlagen boven zichzelf uit. In de 16e minuut na rust was het weer raak voor AMHC. Aanvoerder Niek Schram himself stoomde op over de as van het veld, gaf een fraaie pass op Casper Engelkens, die vervolgens prachtig afrondde en AMHC op een 2-0 voorsprong zette. Daarmee was eigenlijk het verzet van de Delftenaren gebroken en was er maar een ploeg die het verdere spelbeeld van de wedstrijd bepaalde en dat was de thuisploeg. De ene Amersfoortse aanval nog mooier dan de andere aanval golfde richting cirkel van Hudito, dat in de laatste fase van dit cruciale treffen meermalen de weg kwijt was. En dat was alleen maar te danken aan de wil en de inzet van AMHC. Een verdiende overwinning en terecht klassebehoud voor de hockeyheren van AMHC.