Bekeravontuur Hoogland voorbij

4 mei 2011 om 00:00 Sport

HOOGLAND - De dubbel zit er dit seizoen niet in voor Hoogland na de nederlaag (3-4) die de kampioen van de tweede klasse B dinsdagavond in de halve finale van de districtsbekerstrijd moest incasseren. Hoofdklasser Young Boys liet zich op sportpark Langenoord niet verrassen.

Maar het had weinig gescheeld of strafschoppen waren nodig geweest om te bepalen wie er op 17 mei in de finale had gestaan. Wat niemand van de naar schatting 700 toeschouwers voor mogelijk had gehouden, gebeurde bijna toch. Na 77 minuten keek de thuisclub nog tegen een 1-4 achterstand aan. De Hooglanders gooiden toen alle schroom van zich af en bezorgden Young Boys doelman Van Kampen in het slotkwartier het meeste werk van de gehele wedstrijd. De sluitpost bezweek echter niet onder de Hooglandse druk. De goalie mocht echter blij zijn dat hij de bal maar twee keer uit het net moest halen: 3-4.

Vooral de toeschouwers die na de eerste helft het terrein hadden verlaten, zullen spijt van hun vroegtijdige vertrek hebben gehad. Want juist in het tweede bedrijf toonden de Hooglanders hun ware gezicht. In de eerste 45 minuten had Hoogland door persoonlijke fouten een 0-3 achterstand opgelopen. Een kwartier na rust verkleinde Dick Kreijne de achterstand: 1-3. In de slotfase kreeg Hoogland genoeg kansen om naast de ploeg van trainer Rinus Israel te komen. Alleen Frank Voorwald en Caspar Vijverberg benutten ze: 3-4.