'Wij worden onevenredig gedupeerd door urilift'

4 mei 2011 om 00:00 Nieuws

Vandaag ontving Queens als ondernemer en omwonende bericht van het hoofd Openbare Orde, Veiligheid en Crisisbeheersing. Deze brief omvatte informatie met betrekking tot de urilift op de Groenmarkt.

Queens is sinds twee maanden in gesprek met de burgemeester, het hoofd Openbare Orde, Veiligheid en Crisisbeheersing en de afdeling Juridische Zaken in mediation met de gemeente Amersfoort. Onderwerp van de mediation is 'het oplossen van de vertrouwensgeschillen met betrekking tot Queens en de gemeente Amersfoort". De mediationgesprekken zijn na drie keer plaatsgevonden te hebben in een impasse geraakt nadat gebleken is dat van de kant van de gemeente, burgemeester en wethouders, geen bereidheid is geweest om uitvoering aan de motie te geven met betrekking tot verplaatsing van de urilift. Tijdens het laatste gesprek is er een hooglopend conflict ontstaan naar aanleiding van een uitspraak van de burgemeester.

Ook is gebleken dat de informatie van de ambtenaren (onjuiste informatie en leugens) niet gecheckt wordt op waarheid en zodoende er geen voortgang te boeken viel in de besprekingen.

Enkele eerder genomen standpunten zoals:

- 'Queens was op de hoogte van de komst van de urilift"

- 'De urilift kan niet elders geplaatst worden'

- 'De Gemeente is niet nalatig geweest in haar berichtgeving naar ons toe'

zorgen ervoor dat het herstel van vertrouwen uitblijft.

Wij ontvingen een brief van de gemeente waarin stond dat er voor eind 2010 een actieplan zou komen met betrekking tot de verplaatsing. Dit plan is er niet gekomen. Vandaag, bijna 9 maanden later komt er een brief waarin als optie aangeboden wordt dat de huidige locatie gehandhaafd blijft.

In de bijgeleverde informatie op de site van amersfoort.nl, bestuur en organisatie, collegebesluiten is publiekelijk onjuiste en misleidende informatie verstrekt door de Afdeling Openbare Orde. Deze informatie is naar buiten gekomen op een moment dat er grote bezuinigingen afgekondigd zijn bij de gemeente en zijn manipulatief van aard.

Tijdens het mediationtraject is afgesproken dat er geen informatie naar buiten zou komen over de besprekingen. Deze afspraak heeft de gemeente geschonden. Ook is een chronologisch overzicht vergunningaanvragen gemaakt dat onwaarheden bevat. Dit overzicht wordt voorgelegd aan de gemeenteraadsleden en is beschikbaar voor alle burgers van Nederland.

Wij overwegen dan ook om aangifte te doen van valsheid in geschrifte en frauduleus handelen. Tevens zal ook aangifte worden gedaan tegen het malverseren van onze vergunningaanvraag door het hoofd van de afdeling vergunningverstrekking.

Nagelaten is ook in het overzicht te vermelden dat vergunningen van overheidswege verstrekt worden geacht als de overheid niet tijdig reageert. Dientengevolge daarvan zijn onze vergunningen eerder verstrekt dan de vergunning voor de urilift. Door het uitblijven van de vergunningen hebben wij zeer veel schade opgelopen.Wij wachten sinds juli 2008 op uitbetaling van de dwangsommen verbonden aan het niet tijdig verstrekken van de vergunningen. Ook de planschade aanvraag is naar onze mening bewust gesaboteerd. Er is geen rekening gehouden met het te laat verstrekken van de vergunningen.

Tevens hebben wij ervaren dat tijdens onze rechtszaken de rechter bewust misleid is met onjuiste informatie met betrekking tot zorgvuldig handelen naar ons toe. Zo is er gezegd dat er schoongemaakt zou worden. Wij hebben bewijzen (met een theedoek die er de hele week tussengeklemd heeft gezeten) dat deze toezeggingen niet na worden gekomen.

Wij moeten helaas vaststellen dat de gemeente ons bewust benadeeld heeft en nog doet.

Wij zijn van mening dat de gemeente in de gesprekken de belangen van de ondernemers van Queens niet heeft meegewogen. Het is onmogelijk gebleken om constructieve oplossingen voor problemen te realiseren. Zo opereert Queens sinds haar start met een urilift op haar terras, een vuilnisbelt in de Windsteeg waar de vuilniswagen gedurende openingstijden zorgt voor overlast en veel stank, overlast van de discotheek, en overlast van rondhangende jongeren rondom de urilift. Afgelopen weekend is ons nieuwe terrasmeubilair vernield door uitgaande jongeren en is er op de Groenmarkt ook bij andere ondernemers met geweld meubels omgegooid.

Ook ontvangen de ondernemers dreig-emails van een belanghebbende ondernemer betrokken bij de urilift.

De urilift heeft voor een onmogelijk ondernemersklimaat gezorgd op alle vlakken. In haar berichtgeving naar de gemeenteraadsleden wordt geen enkele melding gemaakt van al deze omstandigheden in voors en tegens. Er is geen enkele ondernemer in de stad die een urilift op zijn terras of voor zijn voordeur wil. Ook is ons bedrijf onverkoopbaar geworden omdat bij een verkoop de vergunning met betrekking tot het terras niet verstrekt zal worden.

Wij menen dat wij onevenredig gedupeerd zijn.

Paula Bouwer & Lisette de Jong

Queens

Groenmarkt

Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie