Peiling over verplaatsen urilift Groenmarkt

4 mei 2011 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Het college van b en w wil dat de gemeenteraad een keuze maakt uit drie alternatieven voor voor wat betreft de verplaatsing van de urilift aan de Groenmarkt. De plaslift staat nu midden op het terras van horecagelegenheid Queens. Een van de keuzes is dat de urilift gewoon op de huidige plek wordt gehandhaafd. Herplaatsing kost minimaal 30.000 euro.

Op 28 september 2010 heeft de gemeenteraad opgedragen de mogelijkheden te onderzoeken voor verplaatsing van de urilift. Dit omdat de urilift nu midden op het terras van Queens ligt en voor overlast zorgt. De urilift komt in het weekend 's nachts omhoog en dient om het wildplassen tegen te gaan.

Het college heeft een overzicht gemaakt van de mogelijkheden en alle voor- en nadelen in kaart gebracht. Afgezien van handhaving op de huidige plek kan de urilift ook circa tien meter worden verplaatst naar een nieuwe plek op de Groenmarkt. Die plek ligt dan bij de achteringang van de St. Joriskerk. Deze variant heeft niet de voorkeur van de ondernemers op de Groenmarkt en ook niet van de Joriskerk en is volgens het college minder effectief, omdat hij niet 'in de loop ligt' van het uitgaansverkeer.

Een tweede mogelijkheid is de aanleg van een wildplasvoorziening in de Windsteeg aan de zijkant van St. Joriskerk, op de plek waar nu nog vuilcontainers staan. Deze oplossing is mogelijk in verband met de aanleg van een ondergronds afvalsysteem. De kosten voor de aanleg van een zogenaamde klaplift bedragen 50.000 euro. Verplaatsing van de urilift zelf kost 30.000 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie