HVC biedt koploper UVV goed partij

4 mei 2011 om 00:00 Voetbal

Voor HVC stond er afgelopen weekend niets meer op het spel. De club van voorzitter Dirk Struijk die komende zondag weer eens een keer onder de lat mag plaatsnemen in de stadsderby tegen Amsvorde, wil wel graag de reguliere competitie beëindigen als de beste Amersfoortse club in de vierde klasse F.

AMERSFOORT - De voetballers van HVC hoefden zich zondag niet te schamen voor de nederlaag tegen UVV, de koploper in de vierde klasse F. De Amersfoorters boden de Utrechters goed partij en moesten pas in de slotfase het hoofd buigen na twee doelpunten van de lijstaanvoerder: 0-2. door Balt Gmelig

Na de nederlaag tegen UVV zijn de kansen daarop niet toegenomen maar ook niet verminderd. APWC, op dit moment de beste lokale vertegenwoordiger in 4F, liet tegen Vreeswijk ook een steek vallen. De paarswitten verloren met 3-2 van de Vreeswijkers waardoor het verschil op de ranglijst twee punten blijft in het nadeel van de HVC’ers.

Maar met nog twee competitiewedstrijden voor de boeg heeft ook Amsvorde zich in de overigens onbelangrijke strijd gemengd. De formatie van trainer Bert de Vries is door een eclatante overwinning (1-6) op ‘t Goy de twee andere kemphanen zo dicht genaderd dat nog van alles mogelijk is. De beste papieren heeft echter APWC.

Half elftal

Ibrahim Evre, trainer van de Zielhorst bewoners, miste voor de confrontatie met UVV bijna een half elftal door blessures en schorsingen. Veel was daarvan op het veld niet te merken. De betere kansen waren voor de HVC’ers die echter niet scherp genoeg waren in de afronding. Daarnaast vormde de doelman van de Utrechtse club een te groot struikelblok voor de thuisclub.

De UVV’ers maakten vooral in de eerste helft een gespannen indruk. De bezoekers mochten hun doelman in de eerste 45 minuten wel dankbaar zijn. Met diverse goede reddingen hield de Utrechtse sluitpost zijn ploeg op de been. Aanvallend kon UVV in het eerste bedrijf ook niet overtuigen. Kansen kregen de gasten nauwelijks.

Tweede helft

Ook in de tweede helft was het krachtsverschil tussen beide partijen amper waar te nemen. UVV speelde wel iets beter maar de ploeg kon de status van kampioenskandidaat niet waarmaken. De strijd ging lange tijd gelijk op. De verzwakte thuisploeg kreeg opnieuw voldoende kansen om de score te openen. De schutters lieten het echter afweten en daarvoor kregen de Zielhorst bewoners later de rekening gepresenteerd.

In de slotfase trokken de bezoekers de drie punten naar zich toe. In de 75e minuut werd de defensie van HVC voor de eerste keer gepasseerd. Uit een voorzet zag de spits van UVV kans doelman Paul Fokkens met een kopbal te verrassen: 0-1.

Op die treffer had de thuisclub geen antwoord. De tweede treffer viel pas in de derde minuut van de blessuretijd. Na balverlies van HVC op het middenveld konden de gasten opnieuw scoren: 0-2.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie