Stijn Mossink 0-1, Johan Veld 2-2

4 mei 2011 om 00:00 Voetbal

HOOGLANDERVEEN - De voetballers van Hooglanderveen hebben zich bijna verzekerd van een langer verblijf in de vierde klasse. Aan een punt in de thuiswedstrijd tegen PVCV hebben zij komende zondag in ieder geval voldoende om degradatie te voorkomen. De ontmoeting tegen Saestum eindigde zondag in 2-2.

De formatie van trainer Bert van den Brom bood het veel hoger geklasseerde Saestum goed partij. De eerste 25 minuten was Hooglanderveen de betere ploeg. Twee goede kansen kregen de bezoekers ook in de beginfase. Alleen Stijn Mossink benutte een scoringsmogelijkheid. In de achttiende minuut verraste hij de doelman van Saestum met een kopbal: 0-1. In de slotminuten van de eerste helft hield Hooglanderveen doelman Rob van de Grootevheen zijn ploeg met enkele goede reddingen op de been.

In de tweede helft kenden de bezoekers na een redelijke start ook een moeilijke fase. Saestum boog de achterstand in de 70e en 73e minuut ook om in een 2-1 voorsprong. Met die stand namen de bezoekers echter geen genoegen. Zij kregen weer grip op de wedstrijd, met als gevolg de gelijkmaker in de 85e minuut. Johan Veld was de schutter: 2-2.