Dahliatuin Leusderkwartier krijgt nieuw tuinhuis

27 april 2011 om 00:00 Nieuws

LEUSDERKWARTIER - Eind mei krijgt Dahliavereniging Leusderkwartier een geheel nieuw tuinhuis met allerlei faciliteiten voor leden en bezoekers. Het tuinhuis is 5 x 10 meter en omvat naast een gemeenschappelijke ruimte met toilet en keukentje, ook een materialen- en gereedschappenopslag. Ook zal er een ruim terras rondom het tuinhuis worden aangelegd voor leden en bezoekers.

De feestelijke opening zal naar verwachting in juni of juli plaatsvinden, wanneer de dahlia's in bloei (gaan) staan. De dahliatuin is al enige tijd een actief sociaal ontmoetingspunt voor wijkbewoners/leden/donateurs: dankzij het nieuwe tuinhuis met faciliteiten kan de vereniging deze functie verder versterken en uitbouwen.

Voor seizoen 2011 heeft de dahliavereniging nu nog enkele tuintjes beschikbaar voor nieuwe leden. Belangstellenden huren een dahliatuintje dat al is voorzien van dahlia's die mee naar huis kunnen worden genomen. Een dahliatuintje is 4x5 meter. men dient te rekenen op maximaal 1 uur verzorging per week in de periode dat de dahlia's in volle bloei staan (juli t/m september). Het lidmaatschap bedraagt euro 35 per jaar.

Elk jaar organiseert de Dahliavereniging Leusderkwartier workshops. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om workshops schilderen; bloemschikken; fotografie; gedichten schrijven; knutselen voor kinderen. Ook zijn er sociale activiteiten zoals bijvoorbeeld een barbecue en een open dag. De vereniging heeft leden in alle leeftijdscategorieën, al vanaf 12 jaar. Ook nieuwe donateurs of mensen die geïnteresseerd zijn in een functie in het bestuur of de tuincommissie, kunnen zich aanmelden via onderstaande nummers , tel. 4451413 of Ans tel. 2010423, of mail naar: i.tuerlings@planet.nl of a.vanzanten@xmsnet.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie