Geen alcoholopvang aan Leusderweg

27 april 2011 om 00:00 Nieuws

u vervolg voorpagina

Op zorg en welzijn moet jaarlijks 6,6 miljoen euro worden bezuinigd. Er kan goedkoper worden gewerkt door wijkcentra te sluiten en activiteiten elders onder te brengen. ,,Het welzijnswerk wordt accommodatieloos’’, vertelt wethouder Boeve.

Het college wil 1 miljoen bezuinigen op de maatschappelijke opvang en de verslavingszorg. Er komt geen alcoholopvang aan de Leusderweg. Ook de permanente dagopvang aan de Kleine Haag gaat niet door. In plaats daarvan willen b en w willen een dagopvang en een nachtopvang op één tijdelijke locatie in het Oliemolenkwartier. Daar zou ook het zorgcentrum voor daklozen moeten komen. Een andere maatregel die het college wil nemen, is de sluiting van de wijkbibliotheken in Kruiskamp en Zielhorst. Er wordt wel geld geïnvesteerd in 16 schoolbibliotheken en er komt een nieuwe hoofdbibliotheek in het Eemhuis.

Met ingang van 2012/2013 wordt het schoolzwemmen afgeschaft. Daarvoor in de plaats komt zwemgym voor kinderen van groep 5 van alle basisscholen. De ouderbijdrage voor het zwembadvervoer gaat omhoog. De regels voor het leerlingenvervoer worden aangescherpt. Ouders worden zelf verantwoordelijk voor vervoer als zij binnen zes kilometer van school wonen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie