Hooglanderveen is Achterveld de baas

27 april 2011 om 00:00 Voetbal

Al snel na de eerste balomwentelingen was op het Kerstens Sportpark duidelijk dat de thuisclub een moeilijke middag tegemoet zou gaan. Amper een minuut was er gespeeld toen Hooglandervener Menno Bos met een kopbal de lat raakte. Dat was een voorbode van wat Achterveld allemaal te wachten stond.

ACHTERVELD - Vijf minuten in de eerste helft waren zondag beslissend in de belangrijke streekderby tussen Achterveld en Hooglanderveen. In dat korte tijdsbestek vielen drie doelpunten waarmee Hooglanderveen de basis legde voor de uiteindelijke 0-4 overwinning. door Balt Gmelig

De formatie van trainer Jeroen Jooren had geen antwoord op het aanvallende spel van de bezoekers. De gevolgen bleven ook niet lang uit. In de 26e minuut was de openingstreffer een feit. Erik van Dam had wel twee pogingen nodig om doelman Robin van Ruitenbeek het nakijken te geven: 0-1.

Twee minuten later was het opnieuw raak. Met een fraaie kopbal verraste Menno Lodeweges de verdediging van Achterveld: 0-2. Daarmee was het leed voor de thuisclub nog niet voorbij want drie minuten later droeg ook A junior Stijn Mossing zijn steentje bij aan het Hooglanderveense succes: 0-3.

Rick van de Brink, laatste man van Achterveld, stond na afloop van de verloren partij niet bepaald vrolijk te kijken. ,,In een paar minuten tijd gaven we de winst weg. Het was gewoon een gatenkaas. Ze kwamen er zo gemakkelijk doorheen. Na die doelpunten was de wedstrijd ook gespeeld.”

Slechts sporadisch doken de Achtervelders in de eerste helft gevaarlijk voor het doel van Rob van de Grootevheen op. Het eerste schot kon na een kwartier worden genoteerd. De solide acterende Hooglanderveense doelman hoefde echter niet in actie te komen want de inzet verdween naast zijn domein.

Met Joey van de Brink in de ploeg voor Mike van Ruitenbeek werd Achterveld na rust gevaarlijker. De invaller stond in de 58e minuut ook aan de basis van de aanval waarbij de thuisclub het dichtst bij een doelpunt was. Van de Brink bood zijn ploeggenoot Youri van ‘t Klooster de gelegenheid het doel van Hooglanderveen onder vuur te nemen. De paal voorkwam echter een doelpunt voor de thuisclub.

Amper een minuut later profiteerde Van Dam van een actie van zijn ploeggenoot Nick Kreijne. De spits scoorde zijn tweede doelpunt: 0-4. Nummer drie kwam er in de slotfase niet omdat de paal in de weg stond, iets wat zijn teamgenoot Freek Tomassen kort daarvoor ook overkwam. Tevreden blikte Van Dam op het duel terug. ,,Dit was een van onze beste wedstrijden dit seizoen. We wilden echt winnen. Dat was vanaf de eerste minuut al te zien.”

Door de zege zijn de degradatiezorgen voor trainer Bert van den Brom en de zijnen flink afgenomen, voor hekkensluiter Achterveld duidelijk niet.