De Posthoorn heeft nog één zege nodig

27 april 2011 om 00:00 Voetbal

De Veenendaler zag in een lichte overtreding van de Maarssense verdediger Arjen Spelt een strafschop. Die omstreden beslissing leidde tot hectische taferelen op het hoofdveld van De Posthoorn. Pas nadat alles tot rust was gekomen, kon Rini Polhout voor de tweede keer zijn collega-doelman Arjan Kuijer passeren: 2-1. Meteen daarna floot Fanger voor het einde van de wedstrijd.

AMERSFOORT - Over geluk had De Posthoorn zaterdag in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Maarssen niet te klagen. De Amersfoorters moesten winnen om de titelkansen in eigen hand te houden. Dat lukte ook, dankzij de medewerking van scheidsrechter Fanger. In werkelijk de allerlaatste seconden van het vooral in de slotfase hectische duel gaf de arbiter de koploper een cadeautje waardoor de drie punten op de Bokkeduinen bleven. door Balt Gmelig

,,Zonder geluk wordt je nooit kampioen”, reageerde De Posthoorn trainer Rob Snijders die met zijn ploeg nog één hindernis moet nemen om de kampioensvlag te kunnen hijsen. Want naaste concurrent ‘t Vliegdorp liet zaterdag tegen VSC ook geen steek vallen (3-2 winst) waardoor de spannende ontknoping van de titelstrijd juist op de slotdag (7 mei) van de reguliere competitie valt. De Posthoorn treft dan Zwaluwen Utrecht, de ploeg die tot afgelopen zaterdag nog in de race was voor de titel maar door een nederlaag (2-0) tegen VVJ definitief afhaakte. ,,Dat is een verrassende uitslag”, zei Polhout. ,,Gunstig voor ons, denk ik. Maar ze zullen de winst niet cadeau geven. Ik geef ons nu 70 procent kans op het kampioenschap.”

De doelman had de thuisclub vlak voor rust aan de leiding geholpen in de wedstrijd die was begonnen met een minuut stilte voor Cor Strik. Vorige week woensdag was het precies vier jaar geleden dat de speler van De Posthoorn het eerste Nederlandse slachtoffer van de oorlog in Afghanistan was. Daarom stonden de wedstrijden van het eerste en tweede elftal zaterdag in het teken van de overleden Amersfoorter. ,,Vanwege het drukke programma hadden wij dit jaar geen speciale wedstrijd kunnen organiseren”, vertelde bestuurslid Pascal ten Hoven. ,,Daarom hebben wij deze dag uitgekozen om ons aan Cor te doen herinneren.”

Na de minuut stilte en vuurwerk duurde het 44 minuten voordat De Posthoorn de score opende. Na hands van Maarsen verdediger Michiel Klaassen mocht Polhout een strafschop benutten: 1-0. Een kwartier na rust viel de niet onverdiende gelijkmaker. Ramon Zeegers haalde genadeloos uit: 1-1.

Daarna hadden beide partijen nog kunnen scoren en had de niet fitte invaller Jeffrey Eugenia pech met een schot op de lat.

Amper een minuut later had de scheidsrechter de bal al voor de tweede keer op de stip kunnen leggen na een duidelijke overtreding op Wetzel. De leidsman stelde zijn beslissing echter twintig minuten uit en daarvan profiteerde De Posthoorn. ,,Die tweede penalty was een goedmakertje”, volgens Wesley Lans die door een blessure enkele maanden uit de roulatie was geweest.