Hossein Mezbanali 0-1 en 0-2

27 april 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Aan een uitstekend half uur had Nieuwland zaterdag onvoldoende om het hoger geklasseerde Beursbengels met een nederlaag naar huis te sturen. Het duel eindigde in een 2-4 overwinning voor de bezoekers die in het eerste half uur met de beste 30 minuten van Nieuwland in het hele seizoen werden geconfronteerd.

De 2-0 voorsprong voor de thuisclub was dan ook niet zo verwonderlijk. Na een minuut of vijf opende Hossein Mezbanali vanaf elf meter de score, nadat zijn ploeggenoot Oscar Kommeren door een tegenstander was gevloerd. De schutter was niet veel later ook voor het tweede doelpunt verantwoordelijk. Hij rondde een voorzet van Nordin Karraz goed af.

Daarna verzuimde Nieuwland de score op te voeren en kreeg Beursbengels, onder leiding van oud-prof Dennis Gerritsen, meer grip op de wedstrijd. Binnen een minuut of tien bogen de bezoekers de 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong.

In de tweede helft konden beide partijen geen potten meer breken. In de slotfase bepaalde Beursbengels de eindstand op 2-4.