Kaasspecialist Renkema in het nieuw

27 april 2011 om 00:00 Ondernemend

,,We hebben een heel andere manier van werken. Eigenlijk was een kaaswinkel nog een traditionele winkel met een toonbank als buffer tussen de klant en de winkelier. Dat is 180 graden omgedraaid, we hebben de kaaswinkel in een ruk de 21e eeuw binnengehaald. We zijn achter de toonbank vandaan gekomen, het meubel is zelfs nagenoeg helemaal verdwenen en we doen ons werk nu tussen onze klanten. Het is een open winkel geworden, waar de klant kan kiezen tussen zelfbediening en advies. Klanten hoeven niet meer op hun beurt te wachten, als je weet wat je wilt pak je dat en betaal je bij de kassa. Wil je even rondlopen en op je dooie gemak zelf kiezen of wil je graag dat iemand van ons advies geeft en met je meeloopt, niets hoeft, alles mag. Dat is niet alleen goed voor de klant, ook wij gedijen erbij. Eindelijk staan we naast de klant en dat geeft een goed gevoel.’’

AMERSFOORT - De nieuwe huisstijl van de Kaasspecialistenorganisatie kwam precies op tijd, want Piet en Annie Renkema waren toch net van plan de winkel te vernieuwen. Na de verbouwing staat er nu een spiksplinternieuwe open en transparante kaaswinkel aan de Leusderweg. Kaasspecialist Renkema is een van de vier eerste Kaasspecialisten van Nederland die werkt volgens het nieuwe concept van de kaasspeciaalzaken. Renkema: ,,Het is niet enkel een nieuw logo, bedrijfskleding en huiskleur.

Door de nieuwe opstelling is er meer plaats gekomen voor de producten. ,,We kunnen nu de Boerenkaas echt de aandacht geven. We zijn een echte Boerenkaaswinkel geworden. Daarnaast hebben we meer biologische kazen, ook in de buitenlandse lijnen’’, vertelt Renkema: ,,En we branden al onze noten voortaan zelf ter plekke in de winkel. Voorheen deden we dat in Soest, het voordeel van het hier branden is dat de noten echt verser dan vers zijn. Je proeft echt het verschil tussen een pas gebrande noot en een noot die een paar dagen ligt. Verder hebben meer ruimte voor diverse specialiteiten zoals patés, salades en tapas.’’

De veranderingen in de winkel luiden naast een nieuwe huisstijl ook een nieuw tijdperk in. Over een jaar of vijf neemt zoon Pieter het bedrijf over van zijn ouders. Renkema: ,,Pieter houdt net zoveel van kaas als wij, dus ik kan de klanten met een goed gevoel aan hem overlaten. We doen nu al veel samen, pasgeleden zijn we samen op kaasreis naar Italië geweest. Daar halen we dan inspiratie en nieuwe kazen vandaan. Zijn smaak is minstens evengoed als die van mij. Deze keer hebben we een mooie grotgerijpte blauwe kaas, Verzin Blue, meegenomen en een groot aantal verschillende bergkazen, heerlijke kazen, kazen met een verhaal.’’

u De Kaasspecialist Piet Renkema en Zn.

Leusderweg 116, 033 463 45 70

www.dekaasspecialist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie