e.d. 1-1, Raivo Kalnins 2-2

20 april 2011 om 00:00 Voetbal

Amsvorde heeft zondag tegen koploper UVV een goede prestatie geleverd. De beloning voor het prima optreden van de bezoekers bleef echter uit. Met 3-2 trokken de Amersfoorters aan het kortste eind.

Op vreemde bodem had Amsvorde al snel met 0-2 voor kunnen staan als de ploeg niet twee kansen om zeep had geholpen. Richard Moore en Raivo Kalnins faalden echter in de afwerking. In de 24e minuut was het aan de andere kant wel raak na een onoplettendheid in de Amsvorde defensie: 1-0. Nog geen kwartier later was de gelijkmaker een feit. Uit een voorzet van Moore schoot een UVV’er de bal achter zijn eigen doelman: 1-1. Een meevaller voor de bezoekers die nog voor rust opnieuw tegen een achterstand aankeken: 2-1.

Ook in de tweede helft bood Amsvorde de lijstaanvoerder goed partij. De gasten slaagden er zelfs in naast UVV te komen. Kalnins zorgde met een kopbal voor de gelijkmaker. Vijf minuten later sloeg het noodlot voor de gasten toe. Danny de Beer was ook zo ongelukkig om de bal in zijn eigen doel te deponeren: 3-2. In de slotfase had Amsvorde veel pech. Maar liefst twee keer raakte Peter Heuveling het houtwerk.