Yannick de Vries 1-0, Terence Vliet 2-0

20 april 2011 om 00:00 Voetbal

De kans dat derdeklasser VOP de nacompetitie gaat ontlopen, is zaterdag toegenomen na de winst (2-1) van de degradatiekandidaat op concurrent SVM. Door de zege passeerden de Amersfoorters de verliezers op de ranglijst van 3D en hebben zij nu een voorsprong van twee punten op de ploeg uit Maartensdijk.

Het was zaterdag geen gemakkelijke opgave voor de formatie van trainer Wim de Haas. Zijn spelers moesten alle zeilen bijzetten om hun aanvallend ingestelde tegenstanders van het scoren af te houden. Dat lukte een keer niet maar toen stond de thuisclub al met 2-0 voor.

Na een minuut of twintig had VOP de leiding genomen. Met een kopbal opende Yannick de Vries de score: 1-0.

In de tweede helft moesten de Amersfoorters hard werken om de gelijkmaker te voorkomen. Toen zij het eerste moeilijke kwartier goed waren doorgekomen, konden zij weer aan aanvallen denken. En met succes, want halverwege de tweede helft viel het tweede doelpunt. Terence Vliet krulde de bal fraai in de kruising van het SVM doel: 2-0.

Even werd het duel nog spannend toen de bezoekers de achterstand verkleinden: 2-1. VOP wist de voorsprong echter tot het slotsignaal vast te houden.