Achterveld is Hooglanderveen de baas

20 april 2011 om 00:00 Voetbal

Komende paasmaandag krijgen de Hooglanderveners de kans op revanche als het programma de tweede ontmoeting tussen de streekgenoten vermeldt. Door de Achterveldse winst, de derde op rij, en de remise (3-3) van KVVA tegen Saestum is de spanning in de onderste regionen van de vierde klasse F flink toegenomen.

AMERSFOORT - De belangrijke degradatiewedstrijd tussen Hooglanderveen en Achterveld heeft zondag een onverwachte winnaar opgeleverd. Een fraai doelpunt van Achtervelder Michiel Schouten besliste de pas eerste confrontatie tussen beide clubs in het seizoen 2010/2011. ,,Dit zijn hele belangrijke punten voor ons”, zei de matchwinner na de 1-0 overwinning. door Balt Gmelig

Hooglanderveen en Achterveld waren niet in staat om het publiek een aantrekkelijke wedstrijd voor te schotelen. De eerste serieuze kans was voor de thuisclub. Erik van Dam had echter na een minuut of acht zijn vizier niet op scherp staan. De aanvaller schoot de bal recht op de Achterveldse doelman Robin van Ruitenbeek af.

Zes minuten later was het aan de andere kant wel raak. Uit een vrije trap van Ruud Voorburg belandde de bal voor de voeten van Schouten die ongehinderd een hoogstandje kon verrichten. Met een halve omhaal verraste hij de jonge doelman Rob van de Grootevheen: 0-1. ,,Die treffer komt wel in de top tien”, zei de schutter later lachend. Met zijn tweede competitiedoelpunt zorgde de Achterveldse middenvelder voor het enige hoogtepunt in de eerste helft. Meer treffers vielen er in de resterende minuten van het eerste bedrijf niet omdat bij beide teams de scherpte in de afwerking van de kansen ontbrak.

Maar ook na rust werd er niet meer gescoord en dat was jammer voor de naar schatting 500 toeschouwers die op de streekderby waren afgekomen. Met Nick Kreijne in de ploeg voor Erik van Laar probeerde Hooglanderveen trainer Bert van den Brom het tij te keren. Toen dat na een kwartier nog geen resultaat opleverde, besloot de oefenmeester zelfs een dubbele wissel toe te passen. Wel riskant omdat daarna geen wissels meer voor de thuisclub mogelijk waren, met nog een half uur op de klokken.

De wedstrijd werd daarna wel amusanter. Beide teams probeerden tot scoren te komen. Het aantal kansen steeg ook. De beste mogelijkheden waren voor de bezoekers. Schouten verzuimde zijn ploeg in veilige haven te schieten en ook zijn ploeggenoot Mike van Ruitenbeek, oog in oog met doelman Van de Grootevheen, faalde in de afwerking. Voor Hooglanderveen was alleen Van Dam heel dicht bij een doelpunt. Hij mikte de bal echter naast het doel van de gasten. ,,We zijn goed bezig”, constateerde Schouten. ,,Nu proberen die lijn vast te houden.” Hooglandervener Kreijne was na het verlies minder te spreken. ,,Aanvallend creeren we gewoon te weinig.”