fietsenmaker

20 april 2011 om 00:00 Ondernemend

,,Of het nu gaat om een relatief eenvoudige lekke band of een ingewikkelde technische klus, ik doe het allemaal even graag. Een fiets is in essentie een eenvoudig ding, maar de techniek is verbijsterend mooi. Het repareren en opknappen heeft mijn voorkeur boven klakkeloos vernieuwen. Ik durf te beweren dat ik iedere fiets aan kan, maar natuurlijk heb je als vakman altijd een deel van je vakgebied wat je na aan het hart ligt. Bij mij zijn dat Mountainbikes en racefietsen, daar word ik helemaal warm van.”

Fietsen zijn de passie en het beroep van Joost Mols, hij is meer dan een fietsenmaker. Eerder een bevlogen reparateur van voertuigen op twee wielen met niet alleen hart voor de velo, maar zeker ook voor de wereld en de medemens. Hij bespaart fietsers een gang naar de fietsenmaker, met zijn mobiele werkplaats repareert hij fietsen bij de bezitter thuis of onder werktijd bij kantoor of fabriek. ,,Je kunt me altijd bellen, geen klus is me te klein of te groot.”

Het werkgebied van Mols loopt in een straal van ongeveer 20 kilometer rondom Amersfoort. ,,Ik probeer reparaties zo efficiënt mogelijk in te plannen en goede logistieke combinaties te maken. Een noodreparatie valt buiten die planning, je moet ‘s avonds natuurlijk wel van kantoor naar huis kunnen fietsen. Omdat ik geen dure showroom heb profiteren mijn klanten van een gunstige prijs. Dat betekent overigens niet dat ik een prijsvechter ben,ik wil wel kwaliteit kunnen leveren zodat ik altijd achter mijn werk zal staan. Overigens ben ik graag verantwoord bezig, daar hoort bijvoorbeeld het hergebruiken van onderdelen bij, wat natuurlijk altijd in overleg met de klant gebeurt.”

Ook voor een occasion of een nieuwe fiets kan de klant bij Mols terecht. ,,Ik heb daarvoor contact met een fietsenmaker en mag uit zijn voorraad Gazelles en Batavusfietsen putten. Verder heb ik contracten met merken als Bikkelbikes, Gouden Leeuw en Deda. Ik denk niet dat ik er zelf een vaste locatie op na zal houden. Dat beperkt me te veel in mijn flexibiliteit, nu kan ik me gemakkelijk aanpassen aan de wensen van de klant en dat is mij en hen erg dierbaar.”

In de verloren uurtjes leeft Mols zich uit met het restaureren van bijzondere rijwielen. Op zijn website staan diverse restauratieprojecten, bestemd voor de verkoop zoals een Pon Damesfiets uit de jaren vijftig.

Van 2 tot 4 juni rijdt hij overigens met zijn mobiele reparatieservice mee met Ride For Hope, een fietstocht van 750 km waarvan de opbrengsten naar baanbrekend onderzoek naar hersentumoren gaan.

Joost!

www.fietsreparatiethuis.nl

www.bicyclerepairman.nl

joost@fietsreparatiethuis.nl

Aziëring 66, 3823 WR Amersfoort

06-30010889

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie