Tara-Boeddha vol spirituele inspiratie

20 april 2011 om 00:00 Ondernemend

Een beetje geluk, een opkikkertje of inspiratie dat is de rode draad die door het hele assortiment loopt. ,,We zijn een spirituele winkel met cadeaus die een betekenis hebben, een betekenisvolle winkel voor iedereen”, vat Eelco Boersma zijn winkel kort samen. ,,Wij, mijn vrouw en ik zijn erg geïnteresseerd in spiritualiteit. We geloven in de kracht van het geloof, van elk geloof. Daarom vind je hier een Boeddha naast een Mariabeeld, Japanse gelukpoppetjes of Kimmidolls naast de Hindoegod Shiva en natuurlijk exemplaren van Tara-Boeddha, de vrouwelijke boeddha naar wie de winkel is genoemd.”

AMERSFOORT - De winkel van ondernemersechtpaar Riet en Eelco Boersma is uitgegroeid van een Boeddhawinkel tot een spirituele haven. De Boersma’s willen met hun winkel een brug slaan tussen de Oosterse cultuur en het alledaagse leven. Niet alleen Boeddha’s dus maar een winkel vol inspiratie.

De winkel aan de Krommestraat heeft vier verdiepingen en iedere vloer heeft zijn eigen functie. Op de begane grond, de eerste vloer bij Tara-Boeddha, overheersen de cadeauartikelen en de edelstenen. ,,Nieuw bij ons zijn de Kimmidolls en de zilveren sieradenlijn, de power-of-symbols. Symboolsieraden uit verschillende culturen, pentagrammen, sterrenbeelden maar ook christelijke en boeddhistische symbolen, sieraden die meer willen zijn dan enkel versiering.’ Daarna komt de bezoeker van de winkel op de vloer met de esoterische boeken, tarotkaarten en cd’s. Het aantal boeken neemt gestaag toe. Je merkt dat er behoefte is aan inspiratie. In de jachtige en vaak vluchtige wereld zijn veel mensen op zoek naar verdieping”, vertelt Boersma.

,,Onze derde vloer is gereserveerd voor alles wat met meditatie te maken heeft. Meditatie en geur daar gaat het hier om. Meditatiekussens, banken, klankschalen, boeddhabeelden, wierook, geuroliën zijn er in alle soorten en maten verkrijgbaar. Er is wierook uit India, Japan en Nepal. Op de laatste vloer van de winkel tenslotte worden regelmatig activiteiten georganiseerd die in het verlengde liggen van de producten die we aanbieden. Zo zijn er iedere week yogalessen, eens in de maand een lezing door de lama Geshe Ngawang Zopa en regelmatig een spirituele middag. De activiteitenruimte is voor iedereen te huur, voorwaarde is natuurlijk wel dat de activiteit die iemand wil organiseren aansluit bij de visie van de winkel.”

Krommestraat 16

3811 CC Amersfoort

033-4450090

info@tara-boeddha.nl

www.tara-boeddha.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie