Ramon van Wijk 3-1

13 april 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De schutters van VVZA hebben het zondag in de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde SMVC Fair Play volledig laten afweten. Daardoor ging de titelkandidaat met 3-1 de boot in, op een heel ongunstig moment. De kansen van de Amersfoorters op het kampioenschap van de derde klasse D zijn door die onverwachte nederlaag flink afgenomen.

In de eerste twintig minuten was er voor VVZA nog niets aan de hand. De bezoekers domineerden het spel en het was wachten op het eerste doelpunt van VVZA. Die treffer viel echter in de 20e minuut aan de andere kant na slordig balverlies van VVZA op het middenveld: 1-0.

Een kwartier laten moesten de gasten opnieuw een tegenvaller incasseren. De thuisploeg verraste doelman Kevin Snel voor de tweede keer: 2-0.

Pas zes minuten na rust deed VVZA iets terug. Ramon van Wijk boekte succes met een vrije trap: 2-1. Daarna kreeg VVZA genoeg kansen om de achterstand om te buigen in een voorsprong. De aanvallers Michael Ouwerkerk, Barry Smeeing en Rob Hosman faalden echter in de afwerking. De rekening daarvoor kreeg VVZA in de slotfase gepresenteerd want toen scoorde SMVC Fair Play nummer drie: 3-1.