Richard Moore 1-0, 2-0 en 3-0, Tarik Bozdag 4-0

13 april 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Met een fraaie overwinning (4-0) op Sporting heeft Amsvorde zich zondag knap hersteld van de nederlagen in de voorgaande weken. De meest gevierde man in de ploeg van trainer Bert de Vries was Richard Moore. De spits nam drie doelpunten voor zijn rekening.

De eerste treffer kon al na een minuut of drie worden genoteerd. Moore rondde een voorzet van Gerlof van de Weem met een kopbal af: 1-0. Een half uur later stond Arturs Buzuns met een goed genomen hoekschop aan de basis van het tweede doelpunt. Moore was opnieuw de afmaker: 2-0.

Sporting had geen antwoord op de doelpunten van de thuisclub die na rust met scoren doorging. Buzuns zette Moore vrij voor de doelman van Sporting en dat betekende 3-0. Daarmee was de koek nog niet op. De mooiste treffer moest toen nog komen.

Tarik Bozdag was voor het vierde en laatste doelpunt van de thuisclub verantwoordelijk. In de slotfase passeerde hij een tegenstander en verraste vervolgens met een fraaie lobbal de te ver voor zijn doel staande sluitpost van Sporting: 4-0.

Amsvorde deed door de verdiende winst goede zaken maar de Amersfoortse ploeg staat nog niet helemaal veilig.