Marvin Snijders 0-1

13 april 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De eerste confrontatie dit seizoen tussen HVC en APWC heeft een resultaat opgeleverd dat net zo goed andersom had kunnen uitvallen. APWC was met een bescheiden overwinning (1-0) de meest gelukkige ploeg en won de stadsderby dankzij een omstreden strafschop, benut door Marvin Snijders.

Die treffer was al vroeg in de wedstrijd gevallen. Scheidsrechter De Jong wees in de elfde minuut naar de stip toen Snijders na een duel met Tarek Bakkenes op de grond belandde, op de rand van het strafschopgebied. Snijders faalde vanaf elf meter niet: 0-1.

Een kwartier later deed zich aan de andere kant een identieke situatie voor. HVC’er Safa Aygazi ging onderuit na een duel met Mo Alhayder maar dat was dit keer voor de arbiter geen reden om een strafschop te geven.

HVC had daarna nog een aantal kansen op de gelijkmaker. APWC doelman Dennis Spoel liet zich echter niet passeren en verrichtte in de slotfase de beste redding. Uit een vrije trap nam Aygazi de sluitpost onder vuur. Spoel haalde de bal echter uit de kruising en bezorgde zijn ploeg daarmee een driepunter.

Over twee weken krijgt HVC de kans op revanche wanneer beide ploegen op de Keerkring hun tweede duel uitvechten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie