Jelte Bakker 1-0

13 april 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Voor de spelers van tweedeklasser Nieuwland valt er dit seizoen niets meer te halen. Dat was zaterdag in het thuisduel tegen AH’78 duidelijk te merken. De ongeïnspireerd spelende thuisploeg moest de drie punten inleveren: 1-2. Voor de bezoekers waren de belangen veel groter. Zij zijn nog niet veilig en hebben de punten hard nodig.

Nieuwland kon opnieuw geen beroep doen op Dirk Jan Beeftink. De middenvelder was opnieuw geblesseerd, dit keer aan de enkel. In de eerste helft was er nog geen verschil tussen beide teams te ontdekken. Nieuwland nam wel een voorsprong. Jelte Bakker zorgde ervoor dat de thuisploeg met een goed gevoel kon gaan rusten: 1-0.

In de tweede helft werd het voetbal er niet beter op en werd nog meer duidelijk dat het heilige vuur in de Amersfoortse formatie ontbrak. De gevolgen bleven niet uit. AH profiteerde na een kwartier van een communicatiestoornis in de verdediging van Nieuwland: 1-1.

De tweede en beslissende treffer viel in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd: 1-2. Daarna braken de drie beste minuten van de thuisploeg in de wedstrijd aan maar de gelijkmaker leverde dat niet op.