Untouchables verslaat Hurricanes

13 april 2011 om 00:00 Sport

De geschiedenis tussen de Hurricanes en de Untouchables kent een prachtig stukje clubrivaliteit. De Amersfoort Untouchables werden 6 jaar geleden opgericht door twee oud spelers van Hilversum. Door de jaren heen wisselden spelers uit beide kampen nog wel eens van club en sinds twee seizoenen delen de beide verenigingen dezelfde divisie en spelen de beide concurrenten twee maal per jaar tegen elkaar. Ingrediënten genoeg voor een spannende American Football middag. De Untouchables kwamen daarbij al snel op een 7-0 voorsprong middels een prachtige dieptepass van de voor het eerst startende Amersfoortse quarterback Jorrit Voerman, die André Williams in de gelegenheid stelde om de eerste touchdown voor Amersfoort op het scorebord te zetten. Maar vervolgens was het Hilversum dat onder leiding van quarterback Maurice Tielen de zwakke plek in de defensie van het thuisteam wist te vinden. Dat leverde niet veel later de eerste touchdown op voor de gasten die daarmee tot grote ontzetting van Amersfoort op gelijke hoogte kwamen. Toch waren het weer de Untouchables die niet veel later uit weer een prachtige dieptepass de leiding namen, waardoor de druk weer kwam te liggen op de Hilversumse schouders. Ondanks die druk wisten de Hurricanes een fieldgoal te scoren, waardoor de tussenstand op 14-10 kwam te staan. Amersfoort bleef echter veel fouten maken en begon meer en meer tegen zichzelf te spelen. Des te opmerkelijker dat de keistedelingen , geheel tegen de verwachting in, toch weer tot scoren kwamen en met nog een kwart te spelen een tien punten voorsprong bereikten. Winst leek derhalve voor Amersfoort binnen handbereik.

Streekderby Football thriller van formaat AMERSFOORT - Afgelopen zondag wonnen de Amersfoort Untouchables hun derde wedstrijd op rij. Met de 26-20 overwinning in eigen huis tegen de Hilversum Hurricanes, zijn de keistedelingen als enige team in de 2e tackle divisie nog ongeslagen en trotse koploper. In een werkelijk zinderende wedstrijd moest er een verlenging aan te pas komen en was het de Amersfoortse American Football ploeg die uiteindelijk aan het langste einde trok.

door Huub van Aerssen

Spannend slot

Maar niets was minder waar. De thuisploeg kwam meer en meer in de problemen en zag Hilversum middels een fieldgoal de achterstand verkleinen. Zowel offensief als defensief leek de schrik er bij Amersfoort in te zitten. Toen ook nog sterspeler Lewis Weathers uitviel na een overtreding van Hilversumse zijde, moesten de teamcaptains en coaches alle zeilen bijzetten om de spelers gefocust te laten blijven. Het was de beste speler aan Hilversumse zijde Maurice Tielen die genadeloos afrekende met de wankelende defensie van de thuisploeg en de stand terugbracht tot 20-20. Met over en weer nog een aantal mogelijkheden werd er echter niet meer gescoord, waardoor een verlenging de beslissing moest gaan brengen. Via loting kregen de Untouchables de eerste beurt om in vier pogingen te scoren vanaf de 30 yard lijn naar de endzone. Dat lukte waardoor Amersfoort op een 26-20 voorsprong kwam. De defensie van de Untouchables slaagde er vervolgens in om de poging van Hilversum vroegtijdig te stoppen, waardoor de derde overwinning op rij een feit was.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie