Winst voor ongeïnspireerd MIA

13 april 2011 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers van MIA een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Hemur Enge op het programma. Het eerdere treffen tussen promotiekandidaat MIA en mogelijke degradant Hemur Enge eindigde vreemd genoeg in een gelijk spel. Hoewel alles deed vermoeden dat het ditmaal beter zou gaan, bleek niets minder waar. MIA opende de wedstrijd voortvarend door na korte tijd de 0-1 binnen te schieten. Met dit gegeven kon de eerste helft eigenlijk volledig worden samengevat. Want het bleef lange tijd bij die marginale voorsprong, waarbij door MIA veelvuldig werd verzuimd om middels tal van kansen de score uit te breiden. Verdedigend zat het wel goed, maar na 22 minuten spelen kon niet worden voorkomen dat de gelijkmaker op het scorebord verscheen (1-1). Na 35 minuten speeltijd werd dan ook met het schaamrood op de kaken de kleedkamer opgezocht. In de tweede helft kwam MIA wel tot scoren. Na een tiental minuten stond het dan ook al 1-4 in het voordeel van de Amersfoorters. Een echt lekkere wedstrijd werd het eigenlijk nooit en van enige scherpte was al helemaal geen sprake. Het laatste kwartier brachten invallers Harmen van Schaik, Oedger Meijborg en Lisanne Theeuwkens gelukkig nog wat actie en attractiever korfbal in het spel. De wedstrijd werd uiteindelijk afgesloten met een 3-9 overwinning voor MIA. Met deze wanprestatie mag MIA zich gelukkig prijzen dat het geen betere tegenstander trof die zeker korte metten had gemaakt met het ongeïnspireerde spel van de Amersfoorters. De komende wedstrijd tegen het als tweede geplaatste NOVA zal zeker uit een ander vaatje dienen te worden getapt om de promotiekans binnen bereik te houden. Doelpunten MIA: Remco van Woudenberg 2, Marleen Ruitenbeek 2, Hein Polinder 2, Eline van Ballegoijen 1, Oedger Meijborg 1 en Frank van der Wiel eveneens 1.