Verlies Keistad heren tegen Donitas

13 april 2011 om 00:00 Sport

AVV Keistad trok fel van leer in de eerste set en dankzij goed serveer - en aanvalswerk van Thijs Besseling werd al snel een 10-3 voorsprong bereikt. Door een slordige passing bij de Amersfoorters wist Donitas weliswaar terug te komen, maar moest uiteindelijk toch toezien hoe een met veel druk spelend AVV Keistad de eerste set met 25-22 in de wacht wist te slepen. In het tweede bedrijf een duidelijk ander beeld. Nu liep Keistad voortdurend achter de feiten aan en dicteerde Groningen de wedstrijd. De passing bleef matig verzorgd bij de Amersfoorters, waardoor Donitas de aanvalsopbouw van Keistad goed kon lezen en er een gedegen blokkering tegenover kon zetten. Vooral aan de buitenkanten kwam Keistad er maar mondjesmaat doorheen. Met 15-25 ging die set dan ook verdiend naar de Groningers. In de beginfase van de derde set kwam Amersfoort weer op voorsprong, maar moest vervolgens gelaten toezien hoe Donitas meer en meer het spel bepaalde. AVV Keistad moest daarentegen soms drie tot vier keer aanvallen voordat er een punt kon worden gescoord. Na een tussenstand van 15-15 sloegen de bezoekers een gaatje en speelden vervolgens de set beheerst uit (20-25). In de vierde set zocht AVV Keistad tevergeefs naar de vorm die de ploeg in de eerste set wist te etaleren. Al snel keek de de thuisploeg tegen een grote achterstand aan. Alhoewel Joost de Mie voor Keistad nog wel een aantal punten wist binnen te slaan, was de opgelopen achterstand te groot om nog goed te maken en ging ook die set met 15-25 verloren. Komend weekend de laatste competitiewedstrijd voor Keistad.

AMERSFOORT - De laatste jaren spelen de volleybalheren van eerste divisionist AVV Keistad altijd leuke wedstrijden tegen het Groningse Donitas. Maar nog nimmer wisten de Amersfoorters tot winst te komen. Die traditie werd afgelopen zaterdag in eigen huis voorgezet waarbij de Keistedelingen ditmaal met 1-3 verloren.