Verruiming terrasmogelijkheden

13 april 2011 om 00:00 Nieuws

Volgens het college zorgen meer terrassen ervoor dat de binnenstad nóg levendiger wordt, met name na sluitingstijd van de winkels. Vorig jaar kreeg Grand Café Hemels in de Langestraat bij wijze van proef een extra terras in de Langestraat. Het ging om een terras schuin tegenover het café, op de brug over de Langegracht. Uit de evaluatie blijkt dat dat terras geen belemmeringen heeft opgeleverd voor het winkelend publiek en de hulpdiensten.

AMERSFOORT - Horecaondernemers in de winkelstraten in de binnenstad moeten de mogelijkheid krijgen een groter of een extra terras te exploiteren. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van een geslaagde proef met een extra terras in de Langestraat. Ook wil het college de openingstijden van de terrassen verruimen van 11.00 tot 24.00 uur.

door André van der Velde

Het college heeft wel een aantal voorwaarden opgesteld waaraan aanvragen voor een terrasvergunning moeten voldoen. Zo zijn de extra terrassen alleen toegestaan in voetgangersgebied, moet op de stoep minimaal 1.50 meter worden vrijgelaten voor voetgangers en mogen tijdens openingstijden van winkels geen terrassen worden geplaatst voor winkeletalages.

PvdA-raadslid Ramon Smits Alvarez noemde de verruiming dinsdagavond een goede stap, maar een die in zijn ogen niet ver genoeg gaat. ,,We vinden dat deze verruiming voor álle horecaondernemers in de binnenstad moet gelden, niet alleen voor de zaken in de winkelstraten.”

Burgemeester Lucas Bolsius voelde daar helemaal niets voor. ,,De proef was met een terras in het voetgangersgebied. We beperken de verruiming daarom tot dat gebied.” Smits Alvarez op zijn beurt zei het antwoord van de burgemeester jammer te vinden en kondigde aan een motie in te zullen dienen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie