Luuk Tomassen 1-1, Menno Lodeweges 2-1 en 4-2, Sjors Elsinghorst 3-2

6 april 2011 om 00:00 Voetbal

HOOGLANDERVEEN - Door een 4-2 overwinning op RUC heeft Hooglanderveen zondag goede zaken gedaan. De ploeg passeerde Amsvorde op de ranglijst van de vierde klasse F en hield door de driepunter ook de andere degradatiekandidaten (KVVA en Achterveld) op afstand.

Hooglanderveen kon pas na rust het verschil maken. In de eerste helft lukte dat nog niet. RUC opende na een kwartier de score: 0-1. In de 22e minuut zorgde Luuk Tomassen voor de gelijkmaker en leek de thuisclub op de goede weg. Maar na een fraai doelpunt van Menno Lodeweges uit een vrije trap (2-1) greep de Hooglanderveense defensie niet goed in en werd de rust met een 2-2 tussenstand bereikt.

De tweede helft was qua voetbal niet veel beter. Pas na een dubbele wissel slaagde de thuisclub erin het verschil op twee doelpunten te brengen. Sjors Elsinghorst, een van de twee invallers, was amper een minuut in het veld toen hij de Hooglanderveense aanhang al kon laten juichen: 3-2.

Vijf minuten voor tijd werd Fahrat Shalizi, de tweede invaller, binnen de beruchte lijnen gevloerd. De toegekende strafschop werd door Lodeweges benut: 4-2.