Emile Brouwer 0-1, Thijs Grift 0-2, Karim Aaras 1-2, Henk Baum 2-2, Herman Struijk 3-2

6 april 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De stadsderby tussen KVVA en APWC heeft een onverwachte winnaar gekregen. Na de 4-1 uitslag eerder dit seizoen in het voordeel van APWC en gezien het huidige verschil op de ranglijst tussen beide teams hadden weinig mensen een overwinning voor KVVA verwacht. Maar het verrassende resultaat werd zondag wel door de Dollardstraat bewoners gerealiseerd. Op eigen veld bleef de formatie van trainer John Tuithof de plaatsgenoot met 3-2 de baas.

Een uitslag die pas ver in de blessuretijd van de tweede helft tot stand kwam. Matchwinner werd Herman Struijk, ook tegen APWC weer een belangrijke speler voor KVVA. Hij rondde een fraaie actie knap af: 3-2.

De druiven waren zuur voor de verliezers die nog zo goed aan de wedstrijd waren begonnen. Emile Brouwer had zijn ploeg in de eerste helft aan een voorsprong geholpen: 0-1. Nummer twee volgde een kwartiertje na rust en kwam op naam van Thijs Grift: 0-2.

Aan die rustgevende voorsprong had APWC niet genoeg. KVVA drong steeds meer aan, niet zonder succes. Karim Aaras en Henk Baum brachten de teams op gelijke hoogte waarna Struijk het vonnis over de bezoekers voltrok: 3-2.