Mo Ozturk 1-1, Mark van Wijngaerde 2-2

6 april 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - HVC heeft zondag de punten met Vreeswijk gedeeld. De Amersfoorters dankten de remise (2-2) vooral aan een goede tweede helft.

In de eerste helft was Vreeswijk heer en meester. HVC had weinig in te brengen. Al in de tweede minuut had een speler van de thuisclub de bal op de paal geschoten. In de 20e minuut was het wel raak. HVC doelman Paul Fokkens had geen antwoord op een kopbal van een tegenstander: 1-0.

De tweede helft was voor de toeschouwers leuker om te zien. Beide partijen zochten de aanval op en dat leverde totaal drie doelpunten op. Enige minpunt in het tweede bedrijf was de rode kaart (twee keer geel) die HVC’er Salar Mezbanali tien minuten voor tijd kreeg. Twee minuten na rust werd Jochem van Koot het slachtoffer van een onbesuisde actie van de Vreeswijk doelman. Die overtreding leverde HVC een strafschop op die aan Mo Ozturk wel was besteed: 1-1. De geblesseerde Van Koot moest enkele minuten na de gelijkmaker het veld verlaten.

Daar profiteerde Vreeswijk meteen van door opnieuw de leiding te nemen: 2-1. Het antwoord van de bezoekers liet echter niet lang op zich wachten. Mark van Wijngaerde bracht HVC naast de thuisclub: 2-2.