Lex Rebergen 0-1, Tommy Mannien 0-2, Sebastiaan Verhoeve 0-3, Michael Ouwerkerk 1-4

6 april 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Drie doelpunten in korte tijd waren voor VVZA voldoende om hekkensluiter Brederodes zondag de baas te blijven. Na die treffers in de eerste helft was de wedstrijd in feite beslist en eindigde het duel na 90 minuten matig voetbal op een slecht veld in 1-4. Door die overwinning blijven de Amersfoorters een serieuze kandidaat voor het kampioenschap van de derde klasse D.

Na een afwachtend begin opende VVZA in de 31e minuut de score. Lex Rebergen gaf het goede voorbeeld (0-1), dat al snel (33e en 38e minuut) gevolgd werd door doelpunten van Tommy Mannien (0-2) en Sebastiaan Verhoeve (0-3).

Op slag van rust kon Brederodes wat terug doen. De scheidsrechter zag Mannien hands maken. Een strafschop was het gevolg: 1-3.

In de tweede helft kreeg VVZA het wat moeilijker, na een goed begin. Doelman Kevin Snel liet zich echter niet voor de tweede keer passeren. In de 88e minuut droeg ook Michael Ouwerkerk zijn steentje bij aan het dagsucces van de titelkandidaat: 1-4.