Kevin Heideveld 1-0, Caspar Vijverberg 2-1

6 april 2011 om 00:00 Voetbal

HOOGLAND - Het kampioenschap komt voor Hoogland steeds dichterbij. Op eigen veld maakten de Hooglanders zondag tegen DCG geen fout: 2-1.

Kevin Heideveld was na een schorsing terug in het basiselftal van trainer Ronald Heerschop. En dat liet de productieve spits al snel merken. De eerste de beste aanval van Hoogland werd door de schutter in een doelpunt omgezet: 1-0. Meer doelpunten vielen er niet in de eerste helft.

Een kwartier na rust moest de thuisclub een tegenvaller incasseren. De scheidsrechter reageerde niet toen een DCG speler hands maakte en vervolgens de gelijkmaker liet aantekenen: 1-1. Lang bleef die stand op het scorebord staan.

Pas in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd viel de winnende treffer. Caspar Vijverberg die in de tweede helft de plaats van Kheibar Mangal had overgenomen, stond op de goede plek om de lijstaanvoerder een driepunter te bezorgen: 2-1.

Hoogland nam door de winst niet meer afstand van Hoofddorp (winst op De Bilt), wel van Hercules dat door een remise tegen Abcoude vrijwel zeker afhaakte in de strijd om het kampioenschap van de tweede klasse B.