Sloopvergunning verleend voor vier panden Leusderweg

6 april 2011 om 00:00 Nieuws

LEUSDERKWARTIER - De gemeente heeft vandaag een sloopvergunning verleend aan projectontwikkelaar Evert Schoonderbeek voor de sloop van een viertal panden aan de Leusderweg. Wethouder Barendregt verwacht dat de daadwerkelijke sloop mogelijk nog deze week kan plaatsvinden. Voorwaarde is dan wel dat vóór die tijd het water, het gas en de elektriciteit in de woningen zijn afgesloten.

De sloop geldt voor de panden met de huisnummers 55,57,59 en 61. Het voormalige pand van de Rabobank blijft staan. Na brand werd al eerder het pand aan de Leusderweg 57 gesloopt.

Na de sloop van de vier panden, blijven er op de nummers 49, 51 en 53 nog drie huizen staan. ,,Ook daar zijn wij nog met Schoonderbeek in gesprek'', zegt Barendregt dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. ,,Maar daar wonen nog mensen en die moeten ook ergens naar toe. Bovendien zijn die woningen net iets minder slecht dan de panden die worden gesloopt. De panden zijn niet slecht genoeg dat ze met een noodbevel gesloopt kunnen worden. Wij proberen er via de weg van overleg uit te komen, zodat de mensen die er nog zitten elders kunnen worden ondergebracht'', vertelde de wethouder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie